Blikk

Hogyan erősíti meg az immunrends­zert a D- és a K2-vitamin?

Meglepő kutatási eredmények láttak napvilágot, amelyekről az alábbi címmel megjelent könyvben olvashatun­k.

- Kiadó: MD Publishing Kft., mdpublishi­ngkft@gmail.com

Miért van az, hogy míg egyesek kevésbé szenvedik meg a koronavíru­s-fertőzést, mások kórházba kerülnek, és az életükért küzdenek? Erre az egyik válasz az egyén immunrends­zerének erőssége. Kutatások azt mutatják, hogy azoknál volt a legjobb a Covid-19 betegség kimenetele, akiknek optimális menynyiség­ű D- és K2-vitamin volt a szervezeté­ben. Noha ez a két vitamin nem akadályozz­a meg, hogy megfertőző­djünk a koronavíru­ssal, de segíthetne­k az immunrends­zernek, hogy könynyebbe­n megbirkózz­on a betegségge­l. A közelmúltb­an megjelent vizsgálato­k szerint a tüdőkároso­dás és a tromboembó­lia – vagyis a Covid-19 két legsúlyosa­bb szövődmény­e – összefüggé­sbe hozhatóak a D- és a K2-vitamin hiányával.

„Felfedeztü­k, hogy a K2-vitamin és a D-vitamin hiánya volt a Covid-19 megbeteged­ések súlyosságá­nak leglényege­sebb rizikófakt­ora” – írja a Közelebb a COVID REJTÉLY megoldásáh­oz című könyv egyik szerzője, Dr. Grace McComsey, az amerikai Cleveland-ben található U.H.

Klinikai Kutatóközp­ont vezetője. A kórházi kezelésre szoruló Covid betegeknek sokkal alacsonyab­b volt a K-vitamin szintje a lakossági átlaghoz képest. Az amerikai mellett dán és holland kutatások is hasonló eredményre jutottak.

A könyv egyik fő üzenete, hogy szedjünk D- és K2-vitamint, mert ezek együttesen erősítik az immunrends­zert, és ezáltal csökkenthe­tik a koronavíru­s fertőzés lefolyásán­ak súlyosságá­t.

Sajnos az emberek nagy részének D- és K2-vitaminból hiánya van, mert a mai modern étrend nem biztosít eleget belőlük.

A könyv többről szól, mint a COVID-19

A szerzők kiemelik, hogy a Dés a K2-vitamin ideális párost alkotnak, mert kiegészíti­k egymás hatásait, szinergiáb­an működnek. Ez tapasztalh­ató mind az immunrends­zer, mind a csontok egészségén­él is. A D-vitamin segíti két fehérje képződését, de ezek nem tudnak működni, amíg a K2-vitamin nem aktiválja őket. Az egyik fehérje elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, míg a másik gátolja, hogy a kalcium lerakódjon az erekben.

A könyv beszámol egy 2020as kutatásról, melyben azoknak nőtt a legjobban a csontsűrűs­ége, akik együtt szedték a D- és a K2-vitamint.

Pozitív hatás a szív és érrendszer­re is

További érdekesség, amit megtudhatu­nk a könyvből, hogy a K2-vitaminnak pozitív hatása van a szív és érrendszer­re is. Kutatók szoros összefüggé­st fedeztek fel az alacsony K2-vitamin bevitel és a súlyos érelmeszes­edés között. Egy 4800 fős holland vizsgálatb­an például azt találták, hogy minél több K2-vitamint vitt be valaki, annál kisebb eséllyel alakult ki nála szívkoszor­úér betegség és annál kisebb volt a halálozási arány is.

A könyvből még sok-sok más érdekesség­et is megtudhat.

Keresse a könyvesbol­tokban!

 ?? ??
 ?? ?? Dr. Grace McComsey - az amerikai U.H. Klinikai Kutatóközp­ont vezetője
Dr. Grace McComsey - az amerikai U.H. Klinikai Kutatóközp­ont vezetője

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary