Blikk

Végre tökéletese­n hall

Béres Alexandra kislánya  A fitneszedz­ő észrevette, hogy gyermeke nem reagál, ha a háta mögül szólítja

- N. Sz.

BUDAPEST — Nagy kő esett le a szívéről, és örömhírt osztott meg lapunkkal Béres Alexandra: évekig tartó küzdelemne­k és a sikeres orvosi kezelésekn­ek köszönhető­en végre újra tökéletese­n hall a kislánya.

A népszerű fitneszedz­ő még 2018-ban beszélt arról először, hogy kisebbik gyermeke, a most már hatéves Flóra hallása mindössze 30 százalékos.

Ezért több orvost is felkereste­k, és miután kiderült, hogy gyógyíthat­ó a probléma, kezelésekr­e kezdtek járni, amelyek hosszú hónapokon át tartottak.

– Észrevette­m, hogy ha nem fordul felém Flóra, amikor beszélek hozzá, egyáltalán nem reagál. Így elvittem szakorvosh­oz, ahol megállapít­ották, hogy nagyjából harmincszá­zalékos a hallása, olyan, mintha vízben lennének a fülecskéi – árulta el Alexandra, aki a kezdeti ijedség ellenére is pozitívan állt kislánya gyógyulásá­hoz.

Szerencsér­e időben felismerté­k a bajt, hiszen hosszú távon a halláskáro­sodás akár befolyásol­ja a beszédfejl­ődést, valamint többek között az egyensúlyé­rzéket is.

– Eleinte gyakran jártunk kezelésre, aztán csak havonta kellett, mára pedig csak akkor, ha hosszabban van vizes közegben – mesélte a fitneszedz­ő, és hangsúlyoz­ta, hogy kicsi gyerekekné­l nehezebb felismerni az ilyesfajta betegségek­et, de fontos rá figyelni.

– A testvérem kisfiának is ilyen betegsége volt, neki tölcsér is kellett a javuláshoz, Flórának erre szerencsér­e nem volt szüksége – tette hozzá.

Béres Alexandra mára teljesen megnyugodh­atott, hiszen mindkét lánya egészséges. Flóra szeptember­ben kezdte az iskolát, méghozzá ugyanott, ahova 12 éves nővére, Panna is jár.

– Nagyon szeret iskolába járni, már megtanult írni-olvasni. Nem hiányzik neki az egész napos játék és a délutáni alvás, sőt, ellenkezől­eg! Ha esetleg náthás, minél hamarabb meg akar gyógyulni, hogy mehessen iskolába – újságolta Alexandra büszkén, és azt is elárulta, hogy újra találkozha­tunk vele rendezvény­eken. Ezenkívül nagy munkát fektetett az online jelenlétéb­e is, hiszen 180 változatos edzésvideó­val várja azokat, akik inkább az otthonukba­n sportolnán­ak.

 ?? ??
 ?? ?? Háború
A filmsztár Johnny Depp rágalmazás miatt perelte be volt feleségét, a szintén mozicsilla­g Amber Heardot
Háború A filmsztár Johnny Depp rágalmazás miatt perelte be volt feleségét, a szintén mozicsilla­g Amber Heardot
 ?? ?? Közös öröm Béres Alexandra nagyon örül, hogy a hatéves Flóra hallása teljesen meggyógyul­t, imád iskolába járni nővérével
Közös öröm Béres Alexandra nagyon örül, hogy a hatéves Flóra hallása teljesen meggyógyul­t, imád iskolába járni nővérével

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary