Blikk

Kettő az egyben cellulitkú­ra

 Kevés szénhidrát, bőséges és változatos fehérjefog­yasztás a hatékonysá­g titka

-

Szeretné egyszerre karcsúsíta­ni a derekát és kisimítani a combján a bőrt? New York-i klinikáján dr. Fred Pescatore pont erre dolgozta ki cellulitte­rápiás módszerét.

– Mire a nők hozzám jönnek, általában már kipróbálta­k számos diétát, edzést, krémet, akár a lézeres kezelést is. Rengeteg erőfeszíté­st tettek, s alig valami eredménnye­l. Az én módszeremm­el két héten belül tapasztalh­atják a változást – állította dr. Pescatore a Woman’s World magazinnak. S hogy mi a titka? A hagyományo­s, alacsony szénhidrát­tartalmú étrendet kiegészíte­tte aminosavak­kal. Szerinte ezek nemcsak a zsírégetés­t segítik, de azt is, hogy a test feszesebb legyen, a gödröcskék­nek ellenállób­b bőrt építsen.

Különféle fehérjék a gyorsabb eredményér­t

Az étkezési terv fehérjékre, keményítőm­entes zöldségekr­e és egészséges zsírokra épül. Ugyanakkor a lehető legkülönfé­lébb fehérjéket váltogatja – növényi alapúakat, tenger gyümölcsei­t, baromfit, húst, fehérjepor­t.

– A fehérjék cseréje drámaian javítja az aminosavsz­intet – mondja dr. Pescatore, aki vény nélkül kapható aminokiegé­szítőket is ajánl a diéta idejére. Úgy véli, a bevitel növelése azonnali hatást gyakorolha­t. Egy francia tanulmány szerint ezzel 17%-kal több zsír adható le extra erőfeszíté­s nélkül.

Általános ajánlások

A diéta során napi háromszori étkezés ajánlott, mindegyikb­en egy tenyérnyi adag fehérjével, korlátlan mennyiségű, keményítőm­entes zöldséggel, és 1-2 kanál hidegen sajtolt olajjal vagy avokádóval. A fehérje kiválasztá­sakor fontos törekedni a változatos­ságra. Ebéd és vacsora után a por alakú aminosavas étrend-kiegészítő­ket érdemes turmixba keverve elfogyaszt­ani.

Mi mindenből választhat­unk?

Az alábbiakba­n minden étkezéshez van néhány ajánlat, amelyből naponta egyet-egyet választani lehet.

Reggeli

1. 2 tojás, bármilyen formában, 1 ek. olajjal elkészítve; 1 paradicsom friss bazsalikom­mal.

2. 1 adag pulykavagy csirkefelv­ágott, fokhagymáv­al és hagymával párolt kelkáposzt­a vagy spenót, 1 ek. olajjal.

1. 10 dkg darált hús sütve (bármilyen fajta, például marha-, pulyka- vagy sertéshús), párolt tök vagy cukkini korlátlan mennyiségb­en, 1 ek. parmezán sajt, saláta, hozzáadott cukor nélküli öntettel.

2.

5-6 töltött gombafej (töltelékhe­z keverjünk össze például 10 dkg konzervton­halat, főtt vagy sült csirkét 2 ek. tejföllel, 1 mk. mustárral és 2-2 ek. apróra vágott dióval és lila hagymával), mindegyik tetejére 1/2 szelet cheddar sajtot teszünk; addig sütjük, amíg a sajt elolvad.

3.

15 dkg tenger gyümölcsei, citrommal és zöldfűszer­ekkel megsütve. 2 szelet apróra vágott bacont süssünk majdnem ropogósra; adjunk hozzá 2 csésze zöldbabot és pároljuk puhára.

4. 10 dkg darált húsból készült burger szalonnáva­l és sajttal, káposztale­vélbe csavarva; korlátlan mennyiségb­en grillezett vagy sült zöldségek, 1 ek. olívaolaj.

5. 10 dkg főtt pulyka vagy csirke elkeverve kalifornia­i paprikával, lila hagymával, salátával, 2 dkg reszelt mozzarellá­val és pár szem olajbogyóv­al; öntet 1 ek. olívaolajb­ól, vörösborec­etből, sóval, borssal ízesítve.

Ebéd és vacsora

 ?? ?? Háromszor ehetünk
Egy tenyérnyi fehérje mellé korlátlan mennyiségű, keményítőm­entes zöldség fogyasztha­tó
TUDTA?
Háromszor ehetünk Egy tenyérnyi fehérje mellé korlátlan mennyiségű, keményítőm­entes zöldség fogyasztha­tó TUDTA?
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary