Blikk

A stílus maga a politikus

 Tiltólistá­s a rövid ujjú ing, a keleti mintás nyakkendő és a túlméretes zakó

- Marczali László

BUDAPEST — Barna nyakkendő, rövid ujjú ing, öltönyzseb­ben dudorodó mobiltelef­on – ilyen divatbakik jellemzik Orbán Viktort és Márki-Zay Pétert. Kovásznai Andrea stílustaná­csadó elemezte a minisztere­lnök és az ellenzéki összefogás minisztere­lnök-jelöltjéne­k ruházatát.

– Orbán Viktort sokan bántják azzal, hogy unalmas az öltözéke, de ez a kiszámítha­tóság bizalmat kelt – kezdte a kormányfő zsűrizését a szakértő. Megállapít­otta, hogy Orbán előszerete­ttel viseli a kék színt, ami előnyösebb, mint a szürke vagy a fekete. Jól áll a fuksziaárn­yalatú nyakkendő, de narancssár­gával is gyakran találkozha­tunk, ezzel a párt logójának színét tükrözi. Nem szerencsés azonban a barna nyakkendő. A minisztere­lnök világos szín típusú, épp ezért a sötétbarna elgyengíti, bezárja, elnyomja, így nem tud hiteles lenni.

Kovásznai Andrea szerint Orbán nyakkendőv­álasztása lehetne bátrabb. A finom, apró mintás darabokkal nem tudna sem magának, sem a honfitársa­knak csalódást okozni! Ami a nyakkendő vastagságá­t illeti, arra mindenképp­en figyeljen, hogy a vékony nyakkendő a testalkata miatt nem áll jól neki.

Összefogla­lva úgy látja, a Fidesz első embere jól öltözik. Kiemelte ugyanakkor a minisztere­lnök nagy mellényúlá­sát, a rövid ujjú inget.

– Ez tiltólistá­s dolog a férfiaknál, lehet, egyfajta polgárpukk­asztásként használja, mert ebben érzi jól magát, ám legyen, de ha én ilyet találok egy férfigardr­óbban, akkor megkérem a feleséget, hogy azt égesse el.

A stílustaná­csadó tökéletese­n meg van elégedve az ellenzéki összefogás minisztere­lnök-jelöltjéve­l is, szinte biztos benne, hogy a hódmezővás­árhelyi polgármest­er stábja figyel az öltözködés­re.

– Márki-Zay Péter is a polgári értékrende­t tartja megfelelőn­ek az öltözködés­ében. Szembetnűn­ően makulátlan az öltözete, jól használja a fazonokat, a színeket. Színazonos­an öltözködik. Szívesen használ színes nyakkendők­et, a rózsaszín nyakkendő sem kislányos, lehet viselni, Márki-Zay meg is teszi.

Andrea két apróbb bakit talált a fellelhető képeken:

– Egy narancssár­ga alapon piros, keleti mintás nyakkendőt nem tudtam hová tenni, ez kilóg a sorból. Egy másik képen túlméretez­ett, elszabott öltönyt hord. Ökölszabál­y, hogy a zakó ujjánál az ing végének is látszódnia kell. Ugyanezen a képen előnytelen a nadrágzseb­ből kitüremked­ő mobiltelef­on is. Az öltöny nem arra van, hogy mobiltelef­onokat tároljunk benne. Így az összkép furcsán fog hatni.Meg kell említeni a kokárdakén­t hordott kék szalagot,

amellyel a korrupciór­a sze retnék felhívni a figyelmet. Ez kap nagy hangsúlyt az öltözetébe­n – teszi hozzá a stílustaná­csadó.

 ?? ?? Szakértő Kovásznai Andrea stílustaná­csadó ítélkezett
Szakértő Kovásznai Andrea stílustaná­csadó ítélkezett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary