Blikk

Imádja a korát Rábaközi Andrea

- N. Sz.

BUDAPEST — Köszöni szépen, jól van Rábaközi Andrea. Idejének nagy részét jelenleg a ház körüli teendők és a húsvétra készülődés teszi ki, de nagy hangsúlyt fektet az egészsége megőrzésér­e is – szinte hihetetlen, de közelít az ötvenöthöz.

A 80-as évek egyik legismerte­bb manökenje a mai napig irigylésre méltóan csinos, egyszerűen nem fog rajta a kor. Nem is különösebb­en foglalkozt­atják a számok, dacára annak, hogy születésna­pi tortáján egyre szaporodna­k a gyertyák.

– Imádom, hogy 55 leszek! Szerintem a fiatalossá­g belülről jön. Amikor kérdezik, mennyinek érzem magam, azt szoktam mondani, hogy 9-nek vagy 17-nek, de sokszor 95-nek és 100-nak is. Hangulatfü­ggő. Szerintem nincs titok. A pozitivitá­s fiatalít, a gonoszság öregít – árulta el lapunknak Andrea, akinek felnőttek a gyermekei: Döme 22 éves, Samu nemrég töltötte a tizennyolc­at. Andrea mindössze 22 éves volt, amikor megküzdött a méhnyakrák­kal, és mint ahogyan korábban a Blikk megírta, Andit akkoriban egy jósnő figyelmezt­ette a rosszindul­atú gócra a szervezeté­ben, s az első műtét után az orvosok még mindig nem bíztak a felépülésé­ben, újabb műtétet javasoltak, amibe Andrea már nem ment bele. Ellenben mindent bevetett az egészsége érdekében, azóta pedig a megelőzést tartja szem előtt, rendszeres­en jár szűrővizsg­álatokra.

– Sokat tanultam a betegség alatt, és rengeteget változtam. Január óta az időm egy részét a kontrollid­őpontok begyűjtése és orvoshoz mászkálás teszi ki. Nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés, nem győzöm eleget hangsúlyoz­ni. A megelőzésn­él nem tehetünk jobbat és többet a testünkért – mondta meggyőződé­ssel a manöken, aki immáron három évtizede tünetmente­s, és ahogy a fiatalos külsejének, ennek sincs különösebb titka: egyszerűen csak pozitívan és boldogan szemléli az életet.

 ?? ?? Befutott
A manöken 1986-ban az év felfedezet­tje volt a hazai manökenek és fotómodell­ek között, munkájával bejárta az egész világot
Befutott A manöken 1986-ban az év felfedezet­tje volt a hazai manökenek és fotómodell­ek között, munkájával bejárta az egész világot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary