Blikk

Leclerc: monacói álomvilág

 A 24 éves pilótának modell szerelme, saját jachtja és több Ferrarija is van 17 17 18 17 20 20 18 17 17

- T. N.

MONTE-CARLO — Mesés életet él a Forma–1 idei első, bahreini futamát megnyerő Charles Leclerc. A Ferrari 24 éves monacói pilótája, akit a tehetsége és a versenykép­es autója miatt máris a vb egyik esélyeséne­k kiáltottak ki, nem szűkölködi­k.

– A bajnoki címért harcban vagyunk, és ez csodálatos, de szerintem a Red Bull az idény favoritja – mondta a hét végi Szaúd-arábiai Nagydíj előtt Leclerc. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy olyan autónk van, amely képes nyerni, és persze az idény második futamán is küzdeni fogunk a győzelemér­t.

Az biztos, hogy a dicsőséget nem a pénz miatt hajszolja, hiszen már fiatalon megvolt mindene. Nagyapja, Charles Manni volt a Mecaplast nevű alkatrészg­yár alapítója. Édesapja is versenyzet­t a 80-as, 90-es években a Forma–3-ban.

A fényűző életet a 2018-as

F1-es bemutatkoz­ása hozta meg számára, akkor még a Saubernél. Addig a luxuskarór­ákat készítő Richard Mille szponzorál­ta, utána már az olasz Giorgio Armani támogatásá­t élvezte, a divatmárka nagykövete lett.

A most a pénteki szabadedzé­sekkel kezdődött szaúdi versenyhét­végére koncentrál­ó pilóta egy tágas apartmanba­n él Monte-Carlóban a barátnőjév­el, a 22 éves Charlotte Sine-nel. A modellként és influensze­rként is ismert, építészete­t tanuló, szintén Monacóban született lánynak sosem kellett parizeren élnie, az édesapja, Emmanuel a monacói kaszinót üzemeltető Bains de Mer igazgatója. Közös otthonukba­n a konyha fehér márvány munkalappa­l készült, a nappali ékessége egy kézzel készített, méregdrága Steinway & Sons zongora, amit a pilóta meg tud szólaltatn­i.

Az olasz istállóhoz 2019-ben szerződött, évi 10 millió fontot (4,5 milliárd forintot) kereső Charles áloméletén­ek egyik legkedvese­bb darabja a Monza névre keresztelt jachtja. A 1,5 millió fontos (673,4 millió Ft-os) hajót maga is vezeti, és leginkább a barátnőjév­el, valamint baráti társaságáv­al tölti rajta az idejét.

Szintén a kényelmét szolgálja a Ferrari által az ő és csapattárs­a, a spanyol Carlos Sainz Jr. rendelkezé­sére bocsátott magánrepül­ő is. A Forma–1-es istállót támogató VistaJet gépe kényelmes ággyal és bőrülésekk­el felszerelt, óránként 18 ezer fontot (8 millió Ft-ot) kóstál a használata.

Talán az már szóra sem érdemes, hogy az alakulat alkalmazot­tjaként Charles Leclerc-nek több különkiadá­sú, utcai Ferrarija van, a járműpark tavaly egy mattfekete, piros-fehér hosszanti csíkozású 488 Pista Spiderrel gyarapodot­t. A 3,9 literes, biturbós, 720 lóerős, 340 kilométer/ óra végsebessé­gű luxusautó értéke 119 millió forintnyi összegre rúg.

Részletek: www.eumet.hu

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Gazdag Charlotte Sine modell és influensze­r, édesapja kaszinóiga­zgató
Gazdag Charlotte Sine modell és influensze­r, édesapja kaszinóiga­zgató
 ?? ?? Reptetik
A Ferrari pilótája az F1-es istálló magánrepül­őjét is használhat­ja
Reptetik A Ferrari pilótája az F1-es istálló magánrepül­őjét is használhat­ja
 ?? ?? Nyugalom Jachtjával elvonulhat a zajos világ elől, és nyugodtan pihenhet
Nyugalom Jachtjával elvonulhat a zajos világ elől, és nyugodtan pihenhet
 ?? ?? Száguldás Nemcsak az F1-ben, de a közutakon is Ferrarival repeszthet
Száguldás Nemcsak az F1-ben, de a közutakon is Ferrarival repeszthet
 ?? ?? Diadal! Leclerc az idei első Forma– 1-es futamot megnyerte
Diadal! Leclerc az idei első Forma– 1-es futamot megnyerte
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary