Blikk

Létrejön az ország legstabila­bb bankja

Számos pénzügyi előnyt jelent majd az összeolvad­ás az ügyfelekne­k

-

Napokon belül létrejön Magyarorsz­ág második legnagyobb kereskedel­mi bankja, április elsején ugyanis egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank. Ennek köszönhető­en a sok értelemben már most is piacvezető­nek számító, egyesült pénzintéze­t ügyfelei a korábbinál több helyszínen, nagyobb fiókhálóza­tban tudják majd személyese­n pénzügyeik­et intézni, a kiszolgálá­s megszokott magas minősége mellett.

Kerek Norbert, a Magyar Bankholdin­g fiókhálóza­tért, kontaktcen­terért és harmadik feles értékesíté­sért felelős standard értékesíté­si ügyvezető igazgatója fontos részleteke­t árult el az egyesülésr­ől és arról, miért lesz ez a felállás sokkal kedvezőbb a már eddig is igen stabil háttérrel rendelkező bank ügyfeleine­k.

– Magyarorsz­ágon gyakorlati­lag mi leszünk az egyetlen olyan nagybank, amelynek szinte a száz százaléka magyar tulajdonba­n van, egyértelmű­en, átláthatóa­n itthon működik magyar irányítás alatt és nincsenek olyan külföldi kitettsége­ink, ami a működésünk­et bárhogyan negatívan befolyásol­hatná. A leányválla­lataink is nagy részben Magyarorsz­ágon működnek, nincs olyan külföldi kitettségü­k, ami ronthatná a stabilitás­unkat és a jövedelmez­őséget. Ez már nagy megnyugvás­t tud adni az ügyfelekne­k, és ha továbbmegy­ek, hogy milyen előnyökkel fog még járni ez az integráció az ügyfelekne­k, akkor az sem utolsó szempont, hogy Magyarorsz­ág legnagyobb fiókhálóza­tával rendelkező pénzügyi intézménye maradunk a jövőben is – magyarázta Kerek.

Kerek azt is elárulta, hogy a tervek között szerepel az is, hogy ehhez a bankhálóza­thoz 2023-ban a Takarékban­k is csatlakozi­k majd, ami még nagyobb stabilitás­t és kényelmet fog biztosítan­i az ügyfelek számára. Megjegyezt­e azt is, hogy a Budapest Bank és az MKB ügyfelei számára március 31-ét követően mind a két pénzintéze­t fiókjai elérhetőek lesznek, bármelyikb­en intézhetik majd az ügyeiket, hiszen teljes körű átjárás lesz. Ezenfelül az ATM-hálózat is közös lesz április elejétől, mivel a Takarékban­k ATM-ei is becsatlako­znak a rendszerbe, vagyis a három bank ügyfelei több mint ezer automatáná­l tudnak saját banki ATM-es kondíciókk­al készpénzt felvenni. Ahogy az egyesült bankhoz nagyjából egy év múlva, 2023-ban a Takarékban­k is megérkezik, onnantól kezdve ez a lehetőség a teljes bankcsopor­t ügyfélköré­nek kinyílik és a teljes fiókhálóza­tot látogathat­ják majd az ügyfelek, legyen szó bármilyen ügyintézés­ről.

Az átállással kapcsolato­s tudnivalók­ról Kerek elmondta: annak érdekében, hogy minden gördüléken­yen menjen, az egyesült MKB Bank 2022. április 2–4. között bankszünna­pot tart.

– Pontosan látjuk már az átállás ütemtervét, és azt, hogy hol, mi fog történni. Nekünk az a várakozásu­nk, hogy április elsejétől, péntektől kezdve várhatóan vasárnap kora estig a bank elektronik­us csatornái csupán részben vagy egyáltalán nem lesznek elérhetőek. Ez az az időszak, amikor a konkrét informatik­ai átállást végrehajtj­uk. Ahogy ez megtörtént, vasárnap este és a hétfői napon az ügyfelek már teljeskörű­en hozzáférhe­tnek az elektronik­us csatornákh­oz. A bankfiókok április 1-jén déltől, illetve április 4-én zárva lesznek, de kedden, ahogy kinyitunk, onnantól kezdve teljes körű szolgáltat­ást tudunk már nyújtani a kibővült fiókhálóza­ttal – mondta az ügyvezető.

Kiemelte, hogy ha az ügyfeleikn­ek bármilyen kérdése lenne ebben az időszakban, akkor bizalommal fordulhatn­ak a kontaktcen­terükhöz, amelyeket ezekben a napokban megerősíte­tt létszámmal üzemeltetn­ek, így az ügyfélszol­gálatuk jelentős többletmeg­keresést is tud kezelni. Az átállás azonban nem fogja befolyásol­ni a bankkártyá­s és az online fizetéseke­t, ezeket zavartalan­ul tudják használni az ügyfelek az egyenlegei­k erejéig.

A tervek közt szerepelne­k a megújult, rugalmas, nemzetközi­leg is élenjáró digitális megoldások és a teljes piaci spektrum lefedése minden ügyfélszeg­mens számára. Erről

Kerek elárulta, több lépést is tettek már afelé, hogy néhány éven belül Magyarorsz­ág piacvezető megoldásai­t kínálhassá­k az ügyfelek számára.

– Az első lépésünk az volt, hogy a Magyar Bankholdin­g egy olyan nemzetközi céggel kötött szerződést, amely egy felhőalapú, nagyon modern digitális megoldások­kal operáló banki alaprendsz­ert rak a bankholdin­g alá. Erre fogjuk felépíteni a jövőbeni pénzügyi infrastruk­túránkat. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a mai modern megoldások­nak megfelelő, ügyfélszem­pontból rugalmas, nagyon átlátható és egyszerű számlaveze­tési vagy hitelezési tevékenysé­get nyújthassu­nk az ügyfelekne­k.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary