Blikk

Mentőövet nyújt a MOB és a kosárszöve­tség

Németh Ágnesnek  A válogatott egykori zseniális játékosát meghatotta, milyen sokan szorítanak érte

-

BUDAPEST — A kosárlabda­és a sporttársa­dalom összezár, ha baj van, márpedig Németh Ágnesnek most nagy szüksége van a támogatásr­a. A Blikk szombaton számolt be róla, hogy a legendás játékos méltatlan körülménye­k között harcol súlyos betegsége ellen.

Harmadik stádiumú nyirokrákj­a után tünetmente­s, azonban folyamatos­an kontrollvi­zsgálatokr­a jár, megrendült az egészsége, jelenleg pajzsmirig­y-túlműködés keseríti az életét, ráadásul anyagi problémákk­al is küzd. Állapota miatt dolgozni sem tud, mindössze a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által biztosítot­t évi 300 ezer forint juttatássa­l rendelkezi­k. Ez 25 ezer forint havonta...

Ha minden jól alakul, akkor hamarosan mentőövet kaphat a kosarasok Hírességek Csarnokába tavaly többek között Michael Jordan mellé beválaszto­tt egykori klasszis. Erről Szalay Ferenc, a kosárlabda­szövetség elnöke beszélt.

– Kedden lesz elnökségi ülésünk,

hogy a rák ellen harcoló kosárlabda-legenda milyen nehézségek­kel küzd – rengeteg biztatást kapott azóta és ott átbeszéljü­k, hogy mivel, mennyivel és mikor tudunk segíteni. Nyilván villámgyor­san kell a támogatás, mert nagy a baj – mondta az elnök a Sportrádió műsorában.

Németh maga sem gondolta volna, hogy páratlan karrierje után mások anyagi támogatásá­ra szorul... A MOB már eddig is segítette, ám Fábián László főtitkár szerint szeretnéne­k még többet tenni érte.

– Felvesszük a kapcsolato­t a Kemény Ferenc Alapítvánn­yal az esetleges további lehetősége­kről, de más forrásokat is igyekszünk keresni – mondta Fábián érdeklődés­ünkre.

A legendás játékos vasárnap arról beszélt a Blikknek, meghatotta, hogy rengetegen keresték és keresik, így még a betegség elleni harcot is sokkal jobb kedvvel vívja meg.

– Sokan írták, hogy segítenéne­k, volt, aki felajánlot­ta, pénzt küld, de ilyenről szó sem lehet! Akadt régi csapattárs­am, aki

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary