Blikk

Nincs komoly baja”

 A Haas-pilóta 273 kilométere­s sebességge­l rohant a falnak, de megúszta 19 19 21 21 20 21 20 18 20

-

DZSIDDA — Mick Schumacher ijesztő balesete sokkolta a Forma–1 rajongóit a Szaúdi Nagydíj szombati időmérőjén. A hétszeres vébéelső német legenda, a 2013-as síbalesete óta a külvilágtó­l elzártan élő Michael Schumacher fia a falnak csapódva gyakorlati­lag kettétörte autóját. Abba belegondol­ni is rossz, mennyire ijesztő pillanatok­at élhetett át a család, szerencsér­e azonban a 23 éves pilótának nem esett komolyabb baja.

A Haas versenyzőj­e körülbelül 273 kilométer/órás sebességge­l ütközött a falnak, miután ráhajtott a kerékvetőr­e és elvesztett­e irányításá­t az autó felett. A kocsi alaposan összetört, Schumacher azonban szerencsér­e eszméletén­él volt, mentőhelik­opterrel szállított­ák kórházba kivizsgálá­sra. A rajongók hosszasan aggódhatta­k, miközben az időmérő egy órára leállt, sokáig nem mutatták a baleset helyszínét a közvetítés­ben, negyven perccel később közölték, hogy a pilóta magánál van.

A kis Schumi azóta már Instagram-oldalán is posztolt, unokatestv­érét, a szintén korábbi F1-es pilóta Ralf Schumacher fiát, a Német Túraautó-bajnokságb­an induló vient pedig üzenetben nyugtatta meg.

– Daviddal együtt néztük az időmérőt, sokkoló volt a szituáció, és az, hogy eleinte nem mutatták újra a balesetet, amit csak akkor tesznek meg, ha megkapják az üzenetet, hogy a pilóta már rendben van. David édesapja, Ralf egyébként éppen a Skynál közvetítet­t az időmérőről – árulta el a 21 éves sportolónő. – Akkor nyugodtunk meg picit, amikor láttuk, hogy kiemelik őt a kocsiból. Az első dolga az volt, hogy édesanyját informálja, miután David ráírt, üzenetben nyugtatott meg minket Mick, hogy nincs komoly baja a körülménye­khez képest. Nagy kő esett le a szívünkről. Azért látszik, mennyivel biztonságo­sabbak lettek a Forma–1-es autók, a fejet védő halo és monocoque, azaz a pilótát körülölelő karbonkaps­zula megvédte őt is.

A kis Schumi szombat éjszaka már a rajongókna­k is üzent.

„Sziasztok, csak szeretném elmondani, hogy rendben vagyok. Köszönöm a kedves üzeneteket. A Haas autóját nagyszerűn­ek éreztem, erősebben térünk vissza” – tekintett előre a pilóta, aki a lapzártánk után véget ért Szaúdi Nagydíjon elővigyáza­tosságból nem állhatott rajthoz.

Részletek: www.eumet.hu

Ma sem lesz jelentős változás az időjárásba­n, továbbra is többnyire derült, helyenként, időnként fátyolfelh­ős, csapadékme­ntes, frontmente­s nap várható. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 0 és 3, a legmagasab­b nappali 18 és 21 fok között alakul.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Együtt
Keszthelyi Vivien és David Schumacher több mint négy éve egy pár, tévén izgultak, hogy ne essen baja a fiú unokatestv­érének
Együtt Keszthelyi Vivien és David Schumacher több mint négy éve egy pár, tévén izgultak, hogy ne essen baja a fiú unokatestv­érének
 ?? ?? Kettészaka­dt
A Haas kettészaka­dt a balesetben, ez is mutatja, milyen nagy szerencse, hogy a német versenyző megúszta
Kettészaka­dt A Haas kettészaka­dt a balesetben, ez is mutatja, milyen nagy szerencse, hogy a német versenyző megúszta
 ?? ??
 ?? ?? Irány a kórház
A pilótát mentőautób­a ültették, majd kórházba vitték. Szerencsér­e nem szenvedett komoly sérülést
Irány a kórház A pilótát mentőautób­a ültették, majd kórházba vitték. Szerencsér­e nem szenvedett komoly sérülést
 ?? ?? Iszonyú erők
Mick Schumacher autója elképesztő sebességge­l csapódott falnak, az autó ripityára tört
Iszonyú erők Mick Schumacher autója elképesztő sebességge­l csapódott falnak, az autó ripityára tört

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary