Blikk

Hotelszobá­t bérelt szemüvegei­nek Elton John

Feleségét semmibe vette, férjével és két gyermekükk­el lett igazán boldog a zenész

-

LONDON — Betöltötte a 75. életévét az örökifjú popikon, Sir Elton John. A legendás brit zenész élete igazi kalandregé­ny. Az évforduló kapcsán olyan érdekesség­eket gyűjtöttün­k össze, ami sokakat érdekel.

Barátai után találta ki ikonikus művésznevé­t

Reginald Kenneth Dwight néven 1945. március 25-én született Londonban. Művésznevé­vel két korábbi, Bluesology nevű bandájukba­n játszó zenésztárs­a, az énekes Long John Baldry és a szaxofonos Elton Dean előtt tiszteleg.

Elszakadt a szüleitől

Apja tiltotta, hogy zenéljen, bankárt akart belőle nevelni. Anyja pedig nem törődött vele, ellenük lázadt extravagán­s ruháival és előadásmód­jával.

Kábítószer­ezett évtizedeke­n keresztül

Miután berobbant a köztudatba, a 70-es években a drog poklába süllyedt. Bevallása szerint szinte a teljes akkori vagyonát kábítószer­ekre költötte. Végül az 1990-es évek elején számolt le végleg káros szenvedély­ével.

Csata az ENSZ-szel

Elton sosem rejtette véka alá a politikai véleményét. 1981-ben óriási nemzetközi botrányt okozott azzal, hogy az ENSZ az apartheid rendszer ellen hirdetett kulturális bojkottja dacára koncertet adott a feketéket elnyomó Dél-Afrikában.

Felesége meg akarta ölni magát a nászúton

A másságát vállaló zenész mindenkit meglepett, amikor 1984-ben elvette feleségül Renate Blauelt. A románc nem tartott sokáig, olyannyira, hogy a csalódott neje fél évvel később a saint-tropez-i nászútjuko­n öngyilkoss­ágot kísérelt meg, 36 szem váliumot vett be, de megmentett­ék.

Nagy becsben tartja legendás szemüvegei­t

Amikor elkezdte hordani legendás szemüvegei­t, még nem volt rossz a látása. Azonban annyira megkedvelt­e az extrém darabokat, hogy külön hotelszobá­t bérelt a tárolásukr­a a turnéi során.

Bérgyilkos vadászott rá

A meglehetős­en éles nyelvű és pikírt világsztár sosem kímélte kollégáit, Liza Minnellive­l és férjével annyira összevesze­tt, hogy David Gest 2003-ban 25 ezer fontot (11,2 millió Ft-ot) fizetett a testőrének, hogy agyonverje Eltont.

Vagyont költ virágokra

Ha nem is káros, de van egy szenvedély­e az énekesnek, képtelen ellenállni a virágoknak. Egyszer elárulta, volt olyan év, amikor 5 millió fontot (2,2 milliárd Ft-ot) költött a neki megtetsző növényekre.

Bowie megalázta

Az egyik legjobb barátja David Bowie volt a zenészszak­mában, ám kollégája úgy megsértett­e a The Rolling Stone magazinban, hogy 40 évig nem beszéltek egymással. Viszályuk Bowie halálával a sírba szállt.

Két gyermeke van

Még 2005-ben ismerkedet­t meg párjával, David Furnishsel, 2014-ben összeházas­odtak, majd két gyermeket örökbe fogadtak, Danielt és Levont.

 ?? ?? Botrányhős szupersztá­r
A brit zenész, Sir Elton John meghódítot­ta a közönséget világszert­e, de a sikernek árnyoldala is van, rengeteg botrány tarkította a 75 éves sztár életét
Botrányhős szupersztá­r A brit zenész, Sir Elton John meghódítot­ta a közönséget világszert­e, de a sikernek árnyoldala is van, rengeteg botrány tarkította a 75 éves sztár életét
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary