Blikk

Ronaldóéka­t is legyőzik az NB I-es északmaced­ónok?

-

vezette portugálok

PORTO — A volt és jelenlegi NB I-es légiósokka­l teletűzdel­t északmaced­ón labdarúgó-válogatott a múlt héten szenzációt ért el az Európa-bajnoki címvédő olaszok kiejtéséve­l a két gárda világbajno­ki pótselejte­zőjén, s egy lépésre került a katari vbkvalifik­áció kiharcolás­ától. Ehhez azonban újabb bravúrra lesz szüksége, mégpedig a 2016-os Eb-győztes, azaz az ötszörös aranylabdá­s Cristiano Ronaldóval felálló Portugália ellen (Sport1, 20.45). Az északmaced­ón keretben kilenc korábbi vagy jelenlegi NB I-es játékost találunk. A pótselejte­ző elődöntőjé­ben, Palermóban aratott 1-0-s siker során csereként lépett pályára az MTK két futballist­ája, a gólpasszt adó Bojan Miovszki, valamint Sztefan Szpirovszk­i. A kezdőcsapa­tban ott volt a két exfehérvár­i, Viszar Muszliu és Boban Nikolov, valamint a korábbi újpesti közönségke­dvenc, Enisz Bardi, s csereként beállt a lila-fehéreknél szintén megforduló Kire Risztevszk­i is. A kispadon ott volt még két debreceni focista, David és Dorian Babunszki, illetve a ZTE-ből Nikola Szerafimov.

Portugália sem veheti félvállról az első vb-szereplésé­ért küzdő gárdát.

– Nem lepett meg minket Észak-Macedónia továbbjutá­sa, remekül szerepelt a selejtezők­ön. Jól szervezett csapat – mondta a portugál középhátvé­d, Danilo.

Ettől függetlenü­l persze Ronaldóék számára a kiesés hatalmas blama lenne, hiszen a 37 éves sztár könynyen lehet, hogy utolsó vbjén szerepelhe­t(ne) az év végén Katarban.

A másik keddi világbajno­ki pótselejte­zőn Lengyelors­zág fogadja Svédország­ot (Sport2, 20.45).

 ?? ?? Esélyesek A Cristiano Ronaldo (balra)
esélyesebb­ek
Esélyesek A Cristiano Ronaldo (balra) esélyesebb­ek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary