Blikk

Jön a hazai hokireform

24 23 25 24 24 25 23 23 24

- K. B. L.

DZSIDDA — „Ezért a helyezésér­t még adnak egyáltalán pontot?” – kérdezte versenymér­nökétől a tizedik helyen célba érő Lewis Hamilton a vasárnapi Forma–1-es Szaúd-arábiai Nagydíj befutója után. Valójában jár érte, de csak egy...

A hétszeres világbajno­k autóversen­yző a szezonnyit­ón, Bahreinben némi szerencsév­el öszszehozo­tt egy harmadik helyet, ám Dzsiddában teljes kilátástal­anság jellemezte. A brit pilótának már az időmérője is roszszul sikerült, jókora meglepetés­re a Q1-ből sem jutott tovább, s csak a tizenötödi­k helyről indulhatot­t a GP-n.

Sokkal jobban a futamon sem ment Hamiltonna­k, a verseny végén az egyik Haasban ülő dán Kevin Magnussent sem tudta elkapni, éppen hogy pontszerző helyen végzett.

– Rendben, Lewis, tizedik hely, sajnálom – közölte Hamiltonna­l versenymér­nöke, Peter Bonnington.

Nos, az elmúlt évtizedben tényleg nem volt ilyen mélyen a 37 esztendős klasszis, aki a futam után összeomlot­t.

– Az elején küszködtem a gumik hőmérsékle­tével, aztán kicsit jobb lett a helyzet és elkezdtem hozni az előttem levőkön – értékelte a nagydíjat Hamilton a Sky Sportsnak. – Úgyhogy az első etap jó volt. Nyomtam neki, és azt hiszem, közel azonos időket autóztam, mint csapattárs­am, George Russell. Akkor még minden jónak tűnt, de a végére elfogyott az erőnk. Nem tudtam tartani a tempót a Haasszal, és ez elszomorít­ó. Bármekkora is a motorerejü­k, elviharzot­tak mellettem, miután megelőztem korábban Magnussent, úgyhogy rengeteg munka vár ránk. Most leszegett fejjel próbálunk meg javulni. Sajnos nem érzem azt, hogy fejlődtünk volna az év eleji tesztek óta. Továbbra is egy másodpercc­el vagyunk lassabbak a Ferrarinál és a Red Bullnál versenykör­ülmények között egy adott körön, és ez nagyon sok. Ahogy látom, apró lépéseket teszünk jelenleg, miközben nagyobb ugrások kellenének.

Lewis Hamilton azzal a céllal vágott neki ennek az évnek, hogy megszerzi a nyolcadik világbajno­ki

4. Sergio Pérez

(mexikói, Red Bull Racing) 10.800 mp. h.

5. George Russell

(brit, Mercedes) 32.732 mp. h. címét, ám egyelőre ez nagyon távolinak tűnik. Az új idényben a Ferrari és a Red Bull Racing elhúzott a Mercedestő­l, amely inkább a középcsapa­tok felső régiójába tartozókka­l lehet versenyben. A bajnokot az sem vigasztalh­atja most, hogy újabb rekordot csípett el Michael Schumacher elől: 180. futamát teljesítet­te a Mercedessz­el, amivel megelőzte a Ferrarival 179-en célba érő németet.

Részletek: www.eumet.hu 45 pont 33 25

BUDAPEST — A jégkorongE­rste Ligában ősztől új pontés licencrend­szert terveznek bevezetni, a játékosoka­t különböző pontok alapján rangsorolj­ák majd, és az így kialakuló kvóta határozza meg, hogy egy adott mérkőzésen kik léphetnek jégre. A bajnokságb­an szereplő csapatok részben már elfogadták a tervet.

– Természete­sen ez egy nehéz képlet, amelyben rengeteg érdek ütközik és sok szempontot kell egyeztetni. Mindenképp­en azt szeretnénk elérni, hogy egyre több fiatal magyar játékost tudjanak beépíteni a csapatokba – mondta Szőke Álmos, a liga elnöke.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary