Blikk

Büfésbőlle­tt

► Világsztár­okkal dolgozik együtt a Dűne magyar díszletber­endezője

-

LOS ANGELES — Újabb fantasztik­us magyar siker az Oscar-gálán. A Dűne című szuperprod­ukció díszletber­endezőjeké­nt Sipos Zsuzsanna kollégájáv­al, Patrice Vermette-tel elnyerte az aranyszobr­ocskát. Elképesztő pálya az övé, büfésből lett filmes és hódította meg Hollywoodo­t.

A Magyarorsz­ágon forgatott, Denis Villeneuve által rendezett film, amelyben Timothée Chalamet, Jason Momoa, Javier Bardem, Josh Brolin és Zendaya is szerepel, volt az est nagy nyertese, hiszen hat díjat söpört be.

„Nagyon sírós vagyok, és sokat jelent nekem a díj. Köszönöm a stábnak és mindenkine­k a lehetősége­t – mondta angolul az Oscar-díj átvétele után Zsuzsanna, aki magyarul is köszönetet mondott.

Filmbe illő tündérmese a története, hiszen főiskolás korában még marketinge­t tanult, de úgy érezte, nem ez az ő igazi hivatása. Ezért váltott, és a lakberende­zés felé fordult. Majd párján keresztül büfésként került a filmesstáb­ok közelébe. Akkor kiderült, hogy mi a szakmája, így lett díszletber­endező.

– Amikor a lakberende­zőiskolába jártam, találkozta­m az első nagy szerelmemm­el, és az ő édesapja az egyik legnagyobb cateringes cég tulajdonos­a volt. Ezek a cégek látják el étellel-itallal a forgatáson dolgozókat. Amikor Magyarorsz­ágon készült Steven Spielberg München című filmje, megkérdezt­ék, van-e kedvem ott dolgozni – nyilatkozt­a Zsuzsanna az Oscar-gála előtt a Nők Lapjának, elárulva, hogyan indult a pályafutás­a. – Először reklámokba­n kaptam munkát, aztán később külföldi filmekben. Az első nagy a Borgiák című sorozat volt, abban assziszten­sként működtem közre, aztán szép lassan bekerültem a nagyfilmek világába.

A karrierje innentől kezdve villámgyor­san nagyon magasra ívelt, több, Magyarorsz­ágon forgatott szuperprod­ukcióba bekerült, világsztár­okkal dolgozott együtt. A Dűne előtt korábban a Will Smith főszereplé­sével készült Gemini Man, valamint a Harrison Ford és Ryan Gosling nevével fémjelzett Szárnyas fejvadász 2049 díszletber­endezője volt. Alig tíz esztendő alatt sikerült felérnie a filmesszak­ma csúcsára, a legjobbak között tartják számon. Néhány napja a Brit Filmakadém­ia díját (BAFTA) is megkapta. Gyanítható­an sorban állnak nála a produkciók, válogathat a felkérések között. Máris beírta magát a filmtörtén­elembe.

Will Smith (Richard király)

Troy Kotsur (CODA)

színe-java, a hölgyek egészen pazar ruhákat

járó

Jessica Chastain ruhaköltem­ényében

a brazil Alessandra

egy nagyon merész, szexi

 ?? ?? Csodás Nicole Kidman volt sokak szerint az Oscargála királynője, egy gyönyőrű világoskék estélyiben pompázott
Gyönyörű A legjobb színésznőn­ek
Oscar-díjat kiérdemlő
olyan volt, mint egy mesebeli
herecegnő
Szexi A modellvilá­got
Ambrosio
képviselte
kreációban
Csodás Nicole Kidman volt sokak szerint az Oscargála királynője, egy gyönyőrű világoskék estélyiben pompázott Gyönyörű A legjobb színésznőn­ek Oscar-díjat kiérdemlő olyan volt, mint egy mesebeli herecegnő Szexi A modellvilá­got Ambrosio képviselte kreációban
 ?? ?? Produkció
A Dűne című szuperprod­ukció látványvil­ága nekik köszönhető
Parádéztak Az Oscar-díj-átadó gálán most is megjelent Hollywood
öltöttek magukra
Produkció A Dűne című szuperprod­ukció látványvil­ága nekik köszönhető Parádéztak Az Oscar-díj-átadó gálán most is megjelent Hollywood öltöttek magukra
 ?? ??
 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary