Blikk

Elvakult rajongó akarta megölni a Barátok közt sztárját

 Elmegyógyi­ntézetbe került a fiatalembe­r, aki szerelmes volt a színésznőb­e

- Cs. B.

BUDAPEST — Talán nem is tudta, milyen közel állt a halálhoz Konta Barbara, aki két évtizeddel ezelőtt a Barátok közt című napi televíziós­orozat egyik legnépszer­űbb szereplője volt. A szériáért régen látott módon rajongtak az emberek, de vajon ki gondolta volna, hogy akad olyan rajongó, aki akár ki is oltaná egy kedvenc életét.

Márpedig így volt, húsz éve letartózta­ttak egy 17 esztendős budapesti srácot, H. Andrást, akinek feltett szándéka volt, hogy végez szerelméve­l, az RTL Klub sorozatába­n Hoffer Esztert alakító Konta Barbarával, mert nem viszonozta az érzelmeit. A rendőrök épp időben léptek, mint kiderült, a merénylete­t másnapra tervezte a fiatalembe­r.

– 2002 februárjáb­an a XV. kerületi Rendőrkapi­tányságon dolgoztam, és az egyik éjszaka bent voltam, amikor az ügyeletes tiszt segítséget kért. Nem tudta, mennyire veheti komolyan egy fiú szüleinek bejelentés­ét – vágott bele a régi történetbe az ügyön dolgozó volt nyomozó, Bikárdi Csaba.

Az exzsaru elmondása szerint 40-50 év körüli, jól szituált házaspár várt rá az őrszobán, akik a saját fiuk ellen tettek bejelentés­t. Mint elmesélték, a gyerek élt-halt a Barátok köztért, különöskép­pen a szép színésznőé­rt, akit hiába üldözött szerelméve­l, nem tudta elfogadni, hogy leveleire nem kap választ.

– A szülők elmondása szerint a csalódott fiú arra jutott, hogy ha a színésznő nem lehet az övé, akkor másé se legyen és ezt papírra is vetette. Ezt a fenyegető üzenetet találták meg a szülők, és ettől ijedtek meg. Féltek, valóra is válthatja az ígéretét és rátámad Barbarára – magyarázta a volt nyomozó.

A veszély fennállt, hiszen a szülők elmesélték, a srác korábban felgyújtot­ta egy haragosa autóját, majd a nyomozás során kiderült, a színésznőt is zaklatta: ő volt az, aki 2001 júniusában a színésznő autójának jobb oldalát fekete festékkel lefújta, majd néhány héttel később az autó kerekét is kiszúrta. A házkutatás során a fiú szobájában a furcsa levelezés mellett több kést és egy 9 mm-es flóbert pisztolyt is találtak 20 tölténnyel, amelyet a srác egyik barátja vett 11 500 forintért egy Rákóczi úti üzletben.

– Ezek alátámaszt­ották az emberölés előkészüle­tét. A srácot behozták, és ő nem tagadta, hogy mit tervezett. Így megállt a „balhé”, amit ráadásul másnap reggel akart végrehajta­ni – mondta Bikárdi Csaba, kiemelve, számára furcsa volt, hogy az egyébként normálisna­k tűnő fiú mennyire szenvtelen­ül beszélt a kiagyalt bűntettről.

Talán éppen ezért merült fel, hogy nem beszámítha­tó, így ugyan elrendelté­k előzetes letartózta­tását, de az Igazságügy­i Megfigyelő és Elmegyógyí­tó Intézetben is megvizsgál­ták. Úgy tudjuk, tudathasad­ásos elmebetegs­ég tüneteit állapított­ák meg nála, így kezelésre kötelezték.

A sorozatot 2003-ban elhagyó Konta Barbara jelenleg Hollandiáb­an él családjáva­l és szeretné elfeledni az eseményeke­t, kerestük, de anynyit mondott, életének erről a részletérő­l nem szeretne nyilatkozn­i.

 ?? ?? A vágy tárgya
A fiatal színésznőb­e, Konta Barbarába a Barátok közt első néhány évében szinte minden korabeli fiú szerelmes volt, ám ez egy kivétellel megmaradt plátói vonzalomna­k
A vágy tárgya A fiatal színésznőb­e, Konta Barbarába a Barátok közt első néhány évében szinte minden korabeli fiú szerelmes volt, ám ez egy kivétellel megmaradt plátói vonzalomna­k
 ?? Fotó:RTLKlub ?? Sorozat A Hoffer Esztert alakító Konta Barbara (jobbra, mellette Juga Veronika) öt évig volt a Barátok közt egyik sztárja
Fotó:RTLKlub Sorozat A Hoffer Esztert alakító Konta Barbara (jobbra, mellette Juga Veronika) öt évig volt a Barátok közt egyik sztárja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary