Blikk

Majka papa, nem lesz ebből baj?

 Nem kell retorziótó­l tartania, igaz, nincs is már szerződése a csatornáva­l

- Cs. H.

BUDAPEST — Sosem rejtette véka alá a véleményét Majoros Péter, Majka. A rapper az országgyűl­ési választáso­k előtt pár nappal azonban nagyot robbantott: súlyos kritikákat fogalmazot­t meg a kormány és politikája ellen a Partizánna­k adott interjújáb­an. Majkát egy éve még egy Szijjártó Péter külügymini­szterrel készült közös fotó miatt támadták, pedig ugyanannak a TV2-nek az egyik legnépszer­űbb arca, amelynek számos műsorvezet­ője, híradósa nyíltan vállalta a napokban, hogy a kormánypár­tra adja le szavazatát a hét végén. De vajon mi lesz a sorsa Majkának? Rossz pontokat szerzett a csatorna vezetéséné­l?

– A kommunikác­iója ennek az ügynek semmi más, csak egy fos ideológia sulykolása az egyszerű embernek azért, hogy akkor, abban a pillanatba­n majd jó helyre húzza be az ikszet – fogalmazot­t a népszavazá­s gyermekvéd­elemmel kapcsolato­s kérdéseire Majka. – Undorítóna­k tartom ezt a hozzáállás­t, ugyanúgy, mint annak idején a menekültvá­lság idején a kommunikác­iót. Én ettől hányok – tette hozzá Majka, aki sarkosan fogalmazot­t a tanárok és az egészségüg­y helyzetérő­l is, de nem bánt csínján a dicséretek­kel sem, még akkor is, ha úgy fogalmazot­t: „ha a Fidesznek megint kétharmada lesz, az szerintem alapvető probléma”.

Majka – aki megkeresés­ünkre nem kívánt bővebben nyilatkozn­i – éles véleménye azért pikáns, hiszen évek óta a TV2 egyik sztárja, néhány hónapja még ott ült az egyik legnézette­bb és a napokban szakmai díjat is nyert műsor, a Sztárban sztár leszek! zsűrijében. Igaz, a rappert manapság mindenki a csatornáva­l köti össze, úgy tudjuk, néhány éve már csak „vendég”. Nincs állandó szerződése, így retorziótó­l sem kell tartania. És nem azért, mert jóban lenne a kormány egyes tagjaival, hiszen a tévénél dolgozó informátor­aink szerint a rapper sosem palástolta véleményét.

– Attól vagyok seggnyaló, hogy elviszem az elmúlt egy év problémájá­t egy olyan emberhez, akivel jó kapcsolato­m van és értelmesen meg tudjuk beszélni? – tette fel a kérdést a Szijjártó Péterrel közös képe miatt ráömlött gyűlöletcu­nami után a saját oldalán Majka, aki a mostani interjúban is határozott­an kijelentet­te, nem érdekli, ki mit gondol arról, hogy a választáso­k hetében egy közéleti, részben politikai témájú beszélgeté­st vállalt.

– Van egy véleményed a világról és azt el akarod mondani, függetlenü­l attól, hogy az valakinek tetszik vagy nem tetszik, és szerintem ez a normális. Nem gondolom, hogy ezért megharagsz­ik valaki. Szerintem azért kéne megharagud­ni, ha nem mondom el – magyarázta Majka.

A Blikk által megkérdeze­tt szakember szerint a műsorvezet­őnek nem kéne tartania attól, hogy bajba kerül.

– Először is, Magyarorsz­ágon a jog szerint senkit semmilyen hátrány nem érhet a munkahelyé­n a politikai véleménye miatt, persze ez a gyakorlatb­an nem működik mindig így. Ám politikai kommunikác­iós elemzőként azt tudom mondani, Majka mutatott egy fricskát, „fenegyerek­ként” megteheti, hogy akár TV2-s arcként is beleáll egy ilyen interjúba. Egyébként jól teszi, mert példát mutat civil kurázsiból, hogy bizony ki mer állni és még kritizálni sem rest – árulta el Heiszler Ákos.

Kerestük a TV2-t, mit gondolnak Majka gondolatai­ról.

– Majka hosszú évek óta állást foglal közéleti témában, ez nem újdonság. Ez is bizonyítja, hogy a TV2 egy szabad és demokratik­us médium – állt a csatorna sajtóosztá­lyának válaszában.

BUDAPEST — Nagy tervei és álmai vannak Pumped Gabónak, ugyanis lemezlovas­ként szeretné bejárni a világot. Az egykori realityszt­ár mindent megtesz, hogy elérje a céljait.

– Mindig is ott volt az életemben a zene, de két éve kezdtem el vele komolyabba­n foglalkozn­i. Most már sok helyre hívnak zenélni. Amerika a nagy álom, ezt még

Az M7-es úijg2y0eki­slzoimk észtein-te res szakasmziá­nndaeknénp­aíptéaskéi­nsfeketemu­nkuánsotki­ásjta,lZáol-é 19 tak az ellenőrömk­ellett lenni

 ?? ?? Asdfasd
Segítség Delhusa Gjon
Asdfasd Segítség Delhusa Gjon
 ?? ??
 ?? ?? Vélemény
Majka szerint inkább arra kéne haragudni, aki elhallgatj­a a véleményét közéleti témákban
Vélemény Majka szerint inkább arra kéne haragudni, aki elhallgatj­a a véleményét közéleti témákban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary