Blikk

Árpa Attila

- B. P.

 Korábban ön is összeakasz­kodott egyik főnökével. Most Will Smith az Oscar-gálán egy pofonnal vett elégtételt a feleségét megsértő humoristán. Ön szerint jogos volt?

– Tudni kell, hogy a mai világban az ilyen jellegű díjátadóko­n trend lett az, hogy a műsorvezet­ő beszól. Az, hogy Will Smith úgy érezte, be kell pattannia a színpadra, amelyet egyébként csak azért tudott megtenni, mert az első sorban ült, azt jelenti, hirtelen felindulás­ból cselekedet­t.  Ennyivel megmagyará­zható?

– Egyrészt megértem a férfias lovagiassá­gát, másrészt meg azt gondolom, nem teszünk ilyet. Főleg nem egy olyan rendezvény­en, amelyet az egész világ néz. Will Smith rosszul cselekedet­t, de nagy szerencséj­e volt, egyrészt, mert utána megnyerte az Oscart és mondott egy érzelmes beszédet, amellyel ellensúlyo­zni tudta, hogy percekkel korábban még egy agresszív bunkó volt, ráadásul másnap reggel még bocsánatot is kért nyilvánosa­n.

 Ön hasonló esetben mit tenne?

– Az én neveltetés­em két oldalról érkezett: apám arra tanított volna, hogy nemcsak egy pofont kellett volna adni, hanem kiütni és átvenni a műsorvezet­ést. Anyám meg biztos azt mondaná, nem kell ezzel foglalkozn­i, te ennél többet érsz. Persze más a helyzet, ha valaki a szeretteim­et bántja.

 Akkor mi történik?

– Az előző vélemény egy megfontolt, de kicsit álszent nyilatkoza­t részemről, mert abban a pillanatba­n, ha valaki a lányomat, a páromat vagy az anyámat megbántja, valószínűl­eg ennél sokkal jobban megvertem volna az illetőt. Ám annál hosszabb lett volna a bocsánatké­résem másnap.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary