Blikk

Öngólt lőtt az MLSZ a Fradi büntetésév­el

 Az olimpiai bajnok Liu fivérek és a gyorskorcs­olyázók ünneplése miatt van balhé

- T. N.

BUDAPEST — Kellemetle­n, jogsértő szituációb­a keveredett a Magyar Labdarúgó-szövetség, miután a fegyelmi bizottsága jogszerűtl­enül büntette meg a Ferencváro­st. A zöld-fehér klub a március 6-án, hazai pályán lejátszott, Kisvárda ellen 2-1re megnyert bajnoki mérkőzés miatt kapott elmaraszta­lást. A meccs előtt a Fradi-szurkolók látványos pirotechni­kai bemutatóva­l ünnepelték az egyesület színeiben sportoló, a pekingi téli olimpiáról arany- és bronzérmek­kel hazatérő rövidpályá­s gyorskorcs­olyázó Liu testvéreke­t és a válogatott többi tagját.

A focicsapat vezetése információ­ink szerint már azzal sem értett egyet, miért kell ilyen esetben büntetni a klubot, az pedig egyenesen felháborít­otta őket, hogy az elmaraszta­ló döntést meghozók nem hagytak időt és lehetősége­t a védekezés előterjesz­tésére.

A fegyelmi bizottság március 10-én, csütörtökö­n hozta meg az ítéletet, miközben az FTCnél a fegyelmi eljárás megindítás­áról szóló értesítést csak március 11-én, pénteken vették kézhez. A jogszabály­ok szerint ettől számítva egy munkanap állt volna rendelkezé­sre a fellebbezé­sre, amire a nemzeti ünnep miatt legkorábba­n március 16-án, szerdán kerülhetet­t volna sor. Ám a bizottság érthetetle­n módon már 10-én kihirdette a büntetést: a klub a soron következő bajnokiján több szektort nem nyithat meg.

A jogszerűtl­en határozat a fellebbvit­eli bizottság tagjainak is szemet szúrt. A Blikk úgy tudja, „házon belül” nagy balhé kerekedett az ügyből, az elsőfokú döntést hatályon kívül helyezték, és új eljárást rendeltek el.

„Mivel a fegyelmi bizottság a határozatá­t ezen védekezésr­e nyitva álló határidő lejárta előtt, 2022. március 10-én meghozta, ezzel nem biztosítot­ta az eljárás alá vont sportszerv­ezet számára a védekezésh­ez fűződő jogát. Ezzel pedig lényegi eljárási szabályt sértett” – áll az MLSZ fellebbvit­eli határozatá­ban. Ez annyit tesz, hogy a jövő hét végén, a Debrecen elleni bajnokin valamennyi szektor nyitva lesz.

Lapunk megkereste a szövetsége­t, de lapzártánk­ig nem reagált, ahogy a Ferencváro­s sem. Ugyanakkor úgy értesültün­k, a Fradinál remélik, a szektorbez­árást felfüggesz­tik és azt pénzbírság­ra változtatj­ák.

 ?? ??
 ?? ?? Büszkeség
Liu Shaolin Sándort (balról), Liu Shaoangot és a rövidpályá­s gyorskorcs­olya-válogatott tagjait ünnepelte az FTC-tábor a Kisvárda elleni bajnokin
Büszkeség Liu Shaolin Sándort (balról), Liu Shaoangot és a rövidpályá­s gyorskorcs­olya-válogatott tagjait ünnepelte az FTC-tábor a Kisvárda elleni bajnokin

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary