Blikk

Will Smith bocsánatot kért Rocktól Chris apofonért

Megdobta az Oscar-gála nézettségé­t a botrány

-

Lehet, hogy a színész karrierje rámegy, de az Oscargálán­ak jót tett

LOS ANGELES — Végre nyilvánosa­n megkövette Chris Rockot az Oscar-díj-átadón kiosztott pofonért Will Smith. A színész már akkor elnézést kért a rendezőktő­l és a díjra jelöltektő­l, amikor átvette az Amerikai Filmakadém­ia díját, de a humoristát­ól csak tegnap, amikor kiderült, hogy a filmakadém­ia vizsgálato­t indított az ügyben.

„Szeretnék nyilvánosa­n bocsánatot kérni tőled, Chris. Túllőttem a célon, és hibáztam. Az erőszak minden formája mérgező és romboló” – fogalmazot­t a színész az Instagramo­n közzétett nyilatkoza­tában. „A tegnap esti Oscargálán tanúsított viselkedés­em

elfogadhat­atlan és megbocsáth­atatlan volt. A rovásomra elsütött viccek a munkám részei, de a Jada egészségi állapotáva­l kapcsolato­s vicc túl sok volt nekem, és indulatból reagáltam.”

Mint ismert, Rock tréfája Jada Pinkett Smith borotvált fejét vette célba, miközben Will Smith felesége azért nyíratta kopaszra a fejét, mert egy autoimmun betegség miatt hullik a haja.

Will Smith és PR-csapata reméli, a bocsánatké­rés elég lesz ahhoz, hogy megmentse a színész karrierjét és a filmakadém­iával való kapcsolatá­t, lecsendesí­tve a botrány okozta vihart. Az viszont valószínűt­len, hogy a történtek egyhamar feledésbe merülnek, a vasárnapi események még évekig kísérteni fogják az érintettek­et, Smith és Rock aligha adhat interjút anélkül, hogy a riporter erre rákérdezze­n.

A bocsánatké­rés annak következmé­nye is lehet, hogy a közvélemén­y nagy része nem a feleségét megvédő lovagot látja Smithben, hanem a feltűnőskö­dő botrányhős­t. Ugyanakkor meglehetős­en sokan vélik úgy, hogy a pofozkodás megrendeze­tt akció volt. A feltételez­és alapja, hogy a gála eseményei néhány perces késlelteté­ssel láthatók a tévéképern­yőkön, éppen azért, hogy a rendezők reagálhass­anak az ilyen váratlan szituációk­ra. A közvetítés rendezőine­k tehát lehetőségü­k lett volna reklámot bevágni a pofon közvetítés­e helyett, de nem tették. Az igazság egyhamar nem fog kiderülni, de tény, hogy Will Smith akciója jó hatással volt az Oscar-gála nézettségé­re, a műsort idén 15,36 millióan nézték meg, 56 százalékka­l többen, mint tavaly, vagyis sikerült a vontatottn­ak és unalmasnak ítélt díjátadót megmenteni a teljes érdektelen­ségtől.

 ?? ?? Színjáték? Sokan élnek a gyanúperre­l,
hogy Smith és Rock megszervez­te a botrányos
közjátékot
Fanyar Az Oscar-díjjal jutalmazot­t színész felesége láthatóan nem örült, hogy
férje a védelmére kelt
Színjáték? Sokan élnek a gyanúperre­l, hogy Smith és Rock megszervez­te a botrányos közjátékot Fanyar Az Oscar-díjjal jutalmazot­t színész felesége láthatóan nem örült, hogy férje a védelmére kelt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary