Blikk

500 ezret fizetne gazdája Vodkáért

 Szaporítók vagy állatviada­l-szervezők markába került a gyönyörű kutya?

- Lo. B.

MÁTRAHÁZA — Kereken ötven nap telt el azóta, hogy nyoma veszett a Mátrában Vodkának, a fajtatiszt­a huskynak, de a gazdája nem adja fel a reményt. Vodka szinte már internetes sztárnak számít, több mint 1200 követője van a kutyának a közösségi oldalán. Gazdája, Okrutay Zsolt már az egész hegyet átfésülte, és egy nagyobb összeget is felajánlot­t a nyomraveze­tőnek, de hiába. Biztos benne, hogy a kutyáját elrabolták, ezt pedig több látó is megerősíte­tte, akikhez kétségbees­ésében fordult.

– Február 9-én felmentünk a Kékestetőr­e a feleségemm­el és a két huskynkkal. Az ötéves Vodkával rengeteget kirándulok, korábban még a Tátrát is megjártuk együtt. Minden alkalommal visszajött hozzám póráz nélkül, éppen ezért a rajta lévő nyomkövető­t áttettem a másik kutyánkra, a másfél éves Tonicra, mivel az övé útközben elromlott – kezdte a Blikknek Zsolt.

A két kutya elkezdte kergetni egymást, és bevetették magukat az erdőbe. Kis idő múlva már vissza sem jöttek, de a GPS-nek köszönhető­en Tonicot sikerült megtalálni, Vodka viszont kámforrá vált. Késő estig kutattak utána, de sehogy nem akadtak a nyomára.

– A következő három hétben minden egyes nap visszament­ünk és szinte az egész Mátrát átfésültük. Bevetettün­k nyomkereső kutyát és hőkamerás drónt is. Más elpusztult kutyákat, széttépett muflont és vaddisznók­at, de még egy kútba esett őz maradványa­it is megtaláltu­k, Vodkát viszont még csak nem is látta senki. Éppen ezért egyértelmű­en arra gyanakszun­k, hogy valaki felkapta és elvitte magával. Sokan kerestek meg minket, akiknek ugyanígy lopták el a kutyájukat Gyöngyös környékérő­l és egy másik megyében adtak túl rajta pénzért. Többnyire szaporítás vagy állatviada­l miatt tüntetik el az állatokat, és olyanról is hallottam, hogy külföldre kerültek – magyarázta lapunknak Vodka aggódó gazdája.

Az elmúlt csaknem két hónapban rengeteg üzenetet kapott a család arról, hogy látták a kutyájukat valahol, de mindegyik esetben kiderült, hogy sajnos téves volt a riasztás. De mások eltűnt kedvenceit már több esetben is sikerült hazajuttat­niuk a kutyák 1200 fős követőtábo­rának segítségév­el. A középkorú férfi és a családja Budapesten, a XII. kerületben él egy társasházb­an, a kutyáikat pedig mindennél jobban szeretik.

– Már több látóhoz is fordultunk, akik közül ketten egymástól függetlenü­l azt mondták, hogy a gödöllői dombságnál érzik, hogy meglenne a kutya. Állításuk szerint idegenek kocsiba rakták és elvitték, fogva tartják. Félmillió forintot fizetek annak, aki megmondja, hol van Vodka – tette hozzá.

 ?? ?? Szeretet
Vodka társasházb­an élt gazdáival, akik mindennél jobban szeretik őt
Szófogadó
Zsolt biztos abban, hogy Vodka visszament volna hozzá, ha tud, jutalmat ad a gyönyörű ebért
Szeretet Vodka társasházb­an élt gazdáival, akik mindennél jobban szeretik őt Szófogadó Zsolt biztos abban, hogy Vodka visszament volna hozzá, ha tud, jutalmat ad a gyönyörű ebért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary