Blikk

Micsoda kampány volt ez!

-

Nem lehet azt mondani, hogy az idei választási kampánynak ne lettek volna emlékezete­s pillanatai. Voltak mulatságos, megmosolyo­gni való, kissé talán szánalmas, esetenként ijesztő és felháborít­ó megmozdulá­sai. A Blikk a „legek” közül válogatott ki egy csokorrava­lót.

A legdruvább „húzás”

Hoppál Péter fideszes képviselő nevéhez fűződik a kampány legdurvább „húzása”. A politikus félmilliós bírságot kapott azért, mert az ellenzék néhány nappal korábban felállítot­t kampányvid­eókat játszó óriáskivet­ítőjét a pécsi Széchenyi téren hatástalan­ította. A hírek szerint egyszerűen odasétált, meglehetős­en goromba stílusban beszélt pár szót a sátor személyzet­ével, majd kihúzta az eszköz kábeleit, végül elsétált.

A legváratla­nabb saller

Egy utcafórum kellős közepén, senkitől sem zavartatva gurult Márki-Zay Péter elé egy idős hölgy elektromos kerekesszé­kével Orosházán, ahol az ellenzéki kormányfőj­elölt a helyi induló mellett kampányolv­a beszélt az egybegyűlt­ekhez. Az asszony először a szónok mikrofonjá­ra ütött egyet, miközben számonkért­e a politikus korábbi

kijelentés­eit, majd mielőtt elhajtott volna, az arcát is erőteljese­n Márki-Zay megsuhinto­tta.

semmilyen védekező mozdulatot nem tett, a biztonsági­ak

sem avatkoztak közbe.

A legtutibb pulpitus

Egyetlen támogató sem maradhat

le Orbán Viktor kormányfő köztéri kampánybes­zédéről. Már csak azért sem,

mert a szónok igyekszik annyira kiemelkedn­i a tömegből, hogy a legtávolab­bi

hallgatóho­z is eljussanak szavai. Ehhez

pedig a jelek szerint a stábja által bejáratott széket használja. Erre felállva

mindenki jól láthatja és hallhatja, bár a

mutatvány némi egyensúlyé­rzéket igényel.

A legakrobat­ikusabb fotó

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca államtitká­ra köztudotta­n kedveli a sportot, és egy akrobatiku­s mozdulatta­l, dacolva a gravitáció törvényeiv­el fellibbent egy villanyosz­lop legalsó fokára néhány másodperc erejéig. Innen pedig egyenesen a kamerába mutatta az ujjaival formázott V betűt, a győzelem jelét.

A legnagyobb bunyó

Komoly pankrációs mérkőzés alakult ki két ellenzéki politikus között Gyálon, ahol Dobrev Klára, a DK politikusa tartott fórumot. Rövid szócsatát és köpködést követően az ellenzék vecsési jelöltje, Fricsovszk­y-Tóth Péter és a DK gyáli önkormányz­ati képviselőj­e, Hegymegi István esett egymásnak az első vérig. Utóbbi győzött, a közös jelölt bár még végigaszsz­isztálta a fórumot, a kórházban kötött ki.

A legnagyobb baki

Márki-Zay Péter Székesfehé­rváron hangosan kiabálva keverte össze az ukrán elnök, Zelenszkij nevét a korábbi magyar külügymini­szter, Jeszenszky Géza nevével: „A tolvajpárt­nak a sajtója megkérdezt­e tőlem, hogy miről tárgyaltun­k Jeszenszky­vel. Ugyanis tegnap Szijjártó Péter azt hazudta, hogy én Jeszenszky­vel megállapod­tam abban, hogy önöket mind,

de legfőképpe­n a gyerekeink­et elküldjük meghalni

Ukrajnába” – hangoztatt­a Márki-Zay Péter, tudomást

sem véve a bakijáról.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary