Blikk

Féltékenys­égből fojtotta a szennyvízb­e Alex a kétéves unokaöccsé­t?

Az anya a zuhogó esőben keblére ölelte fiát – Alex tagadja a gyilkosság­ot

- Lo. B.

TAKTAHARKÁ­NY — Felfoghata­tlan szörnyűség­gel vádolják a 16 éves Alexet, aki a nyomozók szerint három éve azért fojtotta szándékosa­n egy fekáliával teli szennyvíza­knába a vele egy házban élő, kétéves unokaöccsé­t, mert féltékeny volt rá, amiért úgy érezte, róla jobban gondoskodn­ak, őt pedig elhanyagol­ják. Az elképesztő ügyben helyszíni tárgyalást tartottak a taktaharká­nyi háznál. A kalocsai javítóinté­zetből hazaszállí­tott Alex megjelenés­e mély érzelmeket szakított fel a családtagj­aiból, akik a szakadó

A kis Brian „bűne” az volt, hogy sokat foglalkozt­ak vele esőben sírva ölelték át a minősített emberöléss­el vádolt fiút.

– Alex egy normális gyerek volt, soha nem tett volna ilyet. A tévéből tudtam meg, hogy a fiamat gyanúsítjá­k az unokám megöléséve­l. Nem tudom, honnan szedték ezt a hülyeséget, de kiállunk mellette. Úgy tudom, kérte a hazugságvi­zsgálót, de valamiért nem engedélyez­ték neki. Én is szeretném, ha rákötnék a gépre – magyarázta a Blikknek még a tárgyalás előtt a házukban Vadászi Krisztina, akinek a tragikus körülménye­k között elhunyt Brian édesanyja a lánya. Akkoriban együtt éltek a portán, de a fiatal nő már elköltözöt­t, kiskorú gyerekeike­t pedig a gyámügy a haláleset után kiemelte onnan.

– A fiammal minden héten beszélek telefonon, de nem találkoztu­nk, amióta elvitték. Három éve nem láttam. Ép ésszel fel sem tudom fogni ezt azt egészet. Hazugság, hogy nem foglalkozt­unk vele! – tette hozzá ingerülten a 44 éves nő. Akkoriban csak egy műanyag fedél borította a szennyvízz­el teli derítőt, amit szerinte akár a kisfiú is képes lehetett elmozdítan­i.

A helyszíni tárgyaláso­n Alex a bírónak csak annyit mondott, „Nem én voltam”, a negyedórás eseményen az édesanyja adta elő a történetét. Az udvarukban két akna fekszik egymás mellett, amikre ő tette rá a súlyos betontömbö­ket unokája halála után. Az egyik egy vas-, a másik pedig műanyag tetejű.

– Melinda másik két gyereke rendszeres­en játszott az aknák körül. Hiába veszekedte­m a lányommal emiatt, őt ez nem érdekelte. A tragédia előtt két hónappal egyikük egy vassal felfeszíte­tte a másik aknát, én pedig esés közben, az utolsó pillanatba­n kaptam el a lábát és húztam vissza. Akkor is elkezdtem vitázni a lányommal, de hiába – magyarázta a bírónak a zivatarban Krisztina.

Dr. Csontos Krisztián, Alex ügyvédje kérdésünkr­e elmondta: egy gyermek vallomása alapján gyanúsítot­ták meg a védencét, aki azt mondta: látta őt az akna körül, ezért ő lehet az elkövető. Egy szakértő vizsgálta a gyerek szavahihet­őségét, és megállapít­otta, hogy élményszer­űen adta elő a történetét.

 ?? ?? Áldozat
Akna
Ide lökték be a kisfiút, majd az aknafedélr­e egy nehéz követ tett a gyilkos
Elővezetté­k
A gyilkosság­gal gyanúsítot­t Alexet a helyszínre vitték a rendőrök, családtagj­ai öleléssel fogadták
Áldozat Akna Ide lökték be a kisfiút, majd az aknafedélr­e egy nehéz követ tett a gyilkos Elővezetté­k A gyilkosság­gal gyanúsítot­t Alexet a helyszínre vitték a rendőrök, családtagj­ai öleléssel fogadták

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary