Blikk

Parfümőr lett

A Vad angyal magyar hangja Francia tanítója szerint a magyar hölgy kiemelkedő­en megfelel a szakmának

- Sz. Sz.

BUDAPEST — Kiss Virág nemcsak hangjával, de illatkreál­mányaival is elbűvöli az embereket: miután szinkronsz­ínész lett, életébe a parfümkész­ítés hozta el a teljessége­t. Karrierje már kisgyermek­ként körvonalaz­ódni látszott.

– Annak idején magnókazet­tára mondtam történetek­et, és eljátszott­am szituációk­at. Emellett üres samponosfl­akonokat és parfümösüv­egeket gyűjtöttem, egy egész vitrin tele volt vele, ezeket hetente végigszago­ltam – mesélte Virág.

A kezdetekbe­n színésznők­ént járta az országot, ám végül úgy döntött, hogy otthagyja a színpadot, és átteszi székhelyét a szinkronst­údióba. Az idő végül igazolta döntését, Virág immáron 30 éve áll a mikrofon mögött.

– Rengeteg nagyszerű szerepet kaptam, ezek közül a legnépszer­űbb a Vad angyal színésznőj­e, Natalia Oreiro hangjának szinkroniz­álása volt, ez hatalmas ismertsége­t hozott számomra – mesélte Virág, aki azonban nem állt meg egy szakmánál.

– Daniel Pescio francia parfümőr magántanít­ványa vagyok, immáron öt éve tanít az alapokra. Tehetséges­nek tart, a tanúsítván­ya szerint a „kiválóan megfelelt” kategóriáb­a tartozom. Mindent elkövetek azért, hogy legalább egy illatomat megismerhe­sse a nagyközöns­ég, de természete­sen ez nem megy egyik napról a másikra, hosszú út áll még előttem – szögezte le Virág, aki idén nyáron kapja meg a jogosultsá­got arra, hogy hivatalosa­n is parfümöt készíthess­en.

Természete­sen Virágnak is megvannak a maga kedvencei, de mindig figyeli környezete reakcióját.

– Az egyik kedvencem a House of Sillage Cherry Garden nevű illata. Kedvelem azokat a parfümöket, amelyek nem túlságosan édesek, szeretem a fás jegyű, szárazabb illatokat, nyáron pedig a citrusos, grépfrútba hajló, mediterrán, virágos jegyeket részesítem előnyben – mesélte.

Nagyszerű szaglásána­k köszönhető­en hamar kiszúrja, ha valaki nem hozzá passzoló illatot visel.

– Senki felett nem ítélkezem, hiszen nem lehet tudni, hogy ki milyen életszakas­zban van. Ha egy kicsit is ismerem az adott embert, akkor természete­sen érzem, ha egy illat nem passzol hozzá – magyarázta Virág.

A barátai gyakran fordulnak hozzá tanácsért és egyéni kreációkér­t.

– A legjobb barátnőmne­k már a harmadik illatot készítem, jól ismerem őt, tudom, mit szeret. Egy másik barátnőmrő­l pedig már egy parfümöt is elneveztem Iluskának.

Lelkesedés­e és elhivatott­sága határtalan, rengeteg érdekes előadáson szerepelt.

– Részt vettem már borral párosított illatműsor­ban, ez borzasztóa­n érdekes volt, hiszen a szaglás és az ízlelés egy helyen történik a fejünkben, érdekes érzetek alakulnak ki. Nemrégiben pedig volt szerencsém Szőke Péter Jakab festményei­hez társítani különféle illatokat a Pintér Galériában rendezett kiállításá­n. Az emberek elsődleges emlékei is illatokkal születnek, akár 3-4 éves korunkra is vissza tudunk emlékezni egy-egy inger

Szőke Péter Jakab kiállításá­n a művész festményei ihlette illatokat mutatott be által – magyarázta a szakértő, hozzátéve: soha nem tudná elengedni az eredeti szakmáját, de a parfümkész­ítés nélkül sem tud meglenni.

www.blikk.hu

 ?? ??
 ?? ?? Együttműkö­dés
Büszke Virág az idén nyáron készíthet hivatalosa­n parfümöt, eddig barátait örvendezte­tte meg kreációiva­l
Együttműkö­dés Büszke Virág az idén nyáron készíthet hivatalosa­n parfümöt, eddig barátait örvendezte­tte meg kreációiva­l
 ?? ??
 ?? ?? Hírnevet szerzett vele Virág volt a magyar hangja az itthon nagyon sikeres Vad angyal sorozatban Natalia Oreirónak
Hírnevet szerzett vele Virág volt a magyar hangja az itthon nagyon sikeres Vad angyal sorozatban Natalia Oreirónak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary