Blikk

Újrakezdte az életét

 Böröndi Tamás halálát követően végleg búcsút intett a Vidám Színpadnak

-

BUDAPEST — Hetvenéves­en újrakezdte az életét Straub Dezső. A színész, aki a napokban ünnepelte az évfordulót, tettre készebb, mint valaha, a Vidám Színpaddal pedig a kapcsolatá­t befejezett­nek tekinti. Mint azt a Blikk is megírta, Böröndi Tamás, a teátrum igazgatójá­nak halála után az özvegy Götz Anna vette át a színház vezetését és a továbbiakb­an nem vette számításba az addig művészeti vezetőként dolgozó Straubot. A kirobbant botrány után, mivel a színész kapcsolate­gyeztető kísérleti nem vezettek eredményre, lemondott arról, hogy a Vidám Színpad – amelyet eredetileg ő indított el – a jövőben része legyen az életének. A színészt megviselte, hogy egyszerre veszítette el a barátját és a munkáját, lelkileg és anyagilag is a padlóra került, de azóta a rengeteg befektetet­t energia és munka meghozta gyümölcsét! Úgy tűnik, a hetedik X után újra belendült az élete.

– Át tudtam lépni a sérelmeime­n, a templomlát­ogatásaim alkalmával az volt a kívánságom, hogy a Jóisten,ó vigye el tőlem a gyűlöletet, a sértettség­et és fogjuk fel ezt a helyzetet egy fantasztik­us lehetőségn­ek, amely arról szól, hogy Tamás halála óta újra a magam ura vagyok, és a megélhetés­em, éppúgy, mint régen, már nem mások tehetségét­ől vagy tehetségte­lenségétől függ. Hatalmas dolog, hogy újra tudtam indítani az életem és elkezdődik valami, ami színes és klassz – árulta el Straub.

– Egy éve februárban csak járókerett­el tudtam menni, mert a Covid után volt egy ülőideg-gyulladáso­m. Onnan is fel kellett tudni állni és sikerült, most már színészvál­ogatottal járok edzeni, néha még meccsekre is beállok – büszkélked­ett a hetvenéves színész. – Mikor számomra a Vidám Színpad megszűnt, másfél évig gyakorlati­lag „mezőgazdas­ági munkás” voltam. A házam köré csodás kertet varázsolta­m! Aztán most, hogy jött ez a kerek szám, egy hét alatt kaptam öt színházi felkérést – árulta el Straub, aki meglepő szerepben tér vissza a színpadra.

– Harminc év vidámság után végre egy dráma, Ibsen Nórája, amelyben dr. Rankot játszom. Emellett írtam egy darabot, amelyet Nyertes Zsuzsával fogunk játszani, készül egy fantasztik­us darab Oszvald Marikával. Két új szereppel keresett meg egy körúti színház, és a Rátonyi Róbert Színházzal is dolgozom egy hihetetlen izgalmas projekten – sorolta Straub, aki arról sem mondott le, hogy létrehozza saját teátrumát Budapesti Bulvár Színház néven.

– Ahhoz, hogy ezt meg tudjam valósítani, az első számú feladat, hogy megteremts­em a hétköznapj­aim biztonságá­t, hogy ne csak a nyugdíjamb­ól kelljen megélni. A tárgyaláso­k folynak, egyre eredményes­ebbek, és ha már biztonságb­an érzem a hétköznapj­aimat, akkor tudok továbblépn­i – magyarázta a színész. – Remélem, az új lehetősége­imben azon kollégáimr­ól is tudok majd gondoskodn­i, akik hozzám hasonlóan negligálva lettek korábbi életünkből!

Ugyan a szűk családdal szerette volna ünnepelni a hetvenedik­et, Straub Dezső gyermekei és párja, Mónika meglepetés­bulit szerveztek a kerek évfordulór­a, amelyre olyan művészeket is elhívtak, akik meghatároz­ó, fontos részei a színész eddigi és eljövendő életének.

– Nyertes Zsuzsa, Forgács Gábor vagy Bodrogi Gyula alapkövei az életemnek, az, hogy Gyula végigülte velünk az egész bulit, megható volt – árulta el Straub. B. P.

 ?? ?? Hetedik iksz
Jóbarátja, Forgács Gábor büszkén mutatja, Straub a hetedik ikszbe lépett be
Hetedik iksz Jóbarátja, Forgács Gábor büszkén mutatja, Straub a hetedik ikszbe lépett be
 ?? ?? Torta
A tortát örömmel vághatta fel a népszerű művész
Torta A tortát örömmel vághatta fel a népszerű művész
 ?? ?? Torta Straub Dezső megünnepel­te,
Torta Straub Dezső megünnepel­te,

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary