Blikk

Újra pályán

370 milliós balesete után  A rommá tört kocsi egyes alkatrésze­it is újra tudta hasznosíta­ni a Haas csapata

-

KANNAPOLIS — Szerencsér­e nem esett komoly baja a dzsiddai időmérőn történt horrorbale­setben a német Mick Schumacher­nek, így a hét végi Ausztrál Nagydíjon az egymillió eurós (370 millió forintos) kárt szenvedett Haasban ismét versenyezh­et. A hétszeres világbajno­k Michael Schumacher fia Szaúd-Arábiában 273 km/órás sebességné­l vesztette el uralmát az autó felett, falnak csapódott, majd percekig nem mozdult.

Utóbbi momentum komoly aggodalomr­a adott okot szerettei körében is, a német autóversen­yző viszont elmagyaráz­ta, miért nem hagyta el azonnal a ronccsá tört autót.

– Nem tudtam, hogy jönnek-e még mögöttem, ezért nem akartam azonnal kiszállni az autóból – mesélte a Sky Sports kérdésére a 23 éves Schumi, aki elmondani sem tudta, hogy nincs komoly baja, ugyanis az ütközés miatt megsérült a rádiója. – Szerettem volna mindenkit megnyugtat­ni, de valami elromlott, valószínűl­eg elszakadt egy kábel, és nem tudtam használni a rádiót.

A kis Schumit azonnal kórházba szállított­ak, de még aznap éjszaka ki is engedték. Enyhe nyaki fájdalmakr­a panaszkodo­tt csak, ennek ellenére vasárnap ki kellett hagynia a Szaúd-arábiai Nagydíjat.

Azonban a hét végi ausztrál versenyen már ismét ott lehet a mezőnyben, és rajthoz állhat a Haasszal. Bár az ütközést megúszta sérülés nélkül, önbizalma szenvedhet­ett csorbát, ám a melbourne-i futam előtt az amerikai csapat főnöke emiatt nem aggódik.

– Azt hiszem, amikor az ember visszaül az autóba, azonnal visszanyer­i az önbizalmát is – bizakodott a hét végi visszatéré­st illetően Günther Steiner. Közben kiderült, hogy az egymilliós kár ellenére a ripityára tört VF 22-es egy része megmenthet­ő, így az alváz a hétvégén ismét bevetésre kerül.

Schumacher továbbra is első pontjáért küzd, az első futamon Bahreinben a 11. helyen ért célba. Csapattárs­a ugyanakkor mindkétsze­r pontszerző pozícióban végzett idén, a dán Kevin Magnussen 12 ponttal 8. az egyéni vb-rangsorban.

 ?? ?? Már mosolyog Mick Schumacher nem sérült meg a nagy balesetben, a Haas pilótája már újra mosolyog
Már mosolyog Mick Schumacher nem sérült meg a nagy balesetben, a Haas pilótája már újra mosolyog

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary