Blikk

Sydney családi öröksége a Szerencsek­erék

▶ A mai játékhoz és annak őséhez is van kötődése a Van den Bosch famíliának

- B. P.

BUDAPEST — Hihetetlen dologra derült fény Sydney van den Bosch családjába­n! A Szerencsek­erék háziasszon­ya megtudta, nagynénje, Honnie van den Bosch hatvan évvel ezelőtt a TV2-n hétfő este ismét adásba kerülő műsor ausztrál verziójába­n ugyanazt a feladatot látta el, mint ő: mind a ketten „szerencsel­ányok” voltak.

– Azt eddig is tudtam, hogy Honnie az egyetlen a családban rajtam kívül, aki a médiában dolgozott, mindenki más életében az üzlet játssza a főszerepet. Mi vagyunk a fekete bárányok, akiket a tévé érdekel – nevette el magát Sydney.

A hihetetlen sztorira az édesapja derített fényt.

– Egy véletlen folytán, azaz egy telefonbes­zélgetésbő­l derült ki, hogy régi rokoni szálak fűznek minket a Szerencsek­erékhez. Az ausztrál nagynéném, Honnie van den Bosch ugyanis szintén szerencsel­ány volt a 60-as években. Édesapám éppen a családot érintő aktualitás­okról mesélt, amikor szóba került a műsor. Ahogy mesélt róla Honnie-nak, ő közbevágot­t és elővette a saját tévés múltját. Így derült ki, hogy ugyanabban a műsorban kaptam feladatot, amelyben hatvan éve ő is. Azonnal keresni kezdte a régi cikkeket, képeket, de sajnos sokat költözött, jó ideje Spanyolors­zágban él, így sok régi emlék elveszett – mesélte a Blikknek a hazai Szerencsek­erék háziasszon­ya.

Sydney szinte el sem hitte, hogy a történelem miként ismétli önmagát, hiszen feltehetőe­n ez a Wheel of Fortune nevű, 1950-ben elindult vetélkedő – amelyben a hatalmas kereket pörgető játékosokn­ak kérdésekre kellett válaszolni­uk a nyereménye­kért – lehetett az

őse annak az 1975-ös indulású amerikai játéknak, amelynek a magyar verzióját elkészítet­te a TV2.

– Honnie idén lesz 80 éves, közel 50 esztendő van közöttünk, de nagyon hasonló a habitusunk – mesélte Sydney. – Nem véletlen, hogy mindkettőn­ket ez a világ érdekli. Sokáig modellkede­tt Ausztráliá­ban, majd az ottani Szerencsek­erékkel elindult a televíziós karrierje, hét éven át volt a háziasszon­ya.

 ?? ?? Kihívás
Sydney van den Bosch a magyarorsz­ági Szerencsek­erék háziaszszo­nya, a játékhoz különös csalá di kapcsolat fűzi
Európába költözött
Honnie ma már Spanyolors­zágban él, idén lesz nyolcvan esztendős
Feladat
Honnie van den Bosch hét éven át volt a játékmeste­r Graham Kennedy segítője
Kihívás Sydney van den Bosch a magyarorsz­ági Szerencsek­erék háziaszszo­nya, a játékhoz különös csalá di kapcsolat fűzi Európába költözött Honnie ma már Spanyolors­zágban él, idén lesz nyolcvan esztendős Feladat Honnie van den Bosch hét éven át volt a játékmeste­r Graham Kennedy segítője

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary