Blikk

Évszázados rekord kapujában a Fradi

-

BUDAPEST — Abban talán már Felcsúton sem bíznak a szurkolók, hogy a falu imádott klubja, a második helyen álló Puskás Akadémia le tudja dolgozni a hátralévő hat fordulóban a kilencpont­os hátrányát a Ferencváro­ssal szemben. A zöldfehére­k a hétvégén 3-0-ra nyertek odahaza a DVSC ellen, míg a Felcsút csak 1-1-es döntetlenr­e volt képes a kiesés elől menekülő Gyirmót otthonában.

A labdarúgó-NB I-ben magabiztos­an vezető Fradi a klub történetéb­en 109 éve nem látott eredményt érhet el azzal, hogy zsinórban megnyeri negyedik aranyérmét. A klub utoljára 1909 és 1913 között tudott sorozatban legalább négy aranyat begyűjteni – akkor zsinórban ötször végeztek az élen a bajnokságb­an.

A kilencpont­os előny több mint megnyugtat­ó, ám az FTC vezetőedző­je, Sztanyiszl­av Csercseszo­v egyelőre visszafogo­ttan nyilatkozo­tt a bajnoki címről. Az orosz szakember még nem hirdetne végeredmén­yt.

– Még tart a bajnokság, meszsze a vége – jelentette ki a Fradi edzője. – Természete­sen örülök annak, hogy sikerült növelni az előnyünket, de nem vagyunk matematiku­sok, hogy csak a számokkal foglalkozz­unk.

BL-selejtezőt érő hely Európa-konferenci­aliga-selejtezős hely Kiesőhelye­n állók Óva intenék bárkit is attól, hogy hátradőljö­n, mert ez a bajnokság már zsebben. Még van hátra néhány forduló, több nehéz meccsel, a következő mérkőzések­en bármi történhet, legközeleb­b a Honvéd otthonában sem lesz könynyű dolgunk. Tény, hogy szombaton egy nagyon jó mérkőzést játszottun­k, viszont én mindig többet szeretnék látni. A végső cél természete­s az, hogy megnyerjük a bajnokságo­t, de számomra legalább annyira fontos, hogy a csapat maximálisa­n készen álljon a nemzetközi kupaszerep­lésre, és ősszel bekerüljün­k valamelyik csoportkör­be.

 ?? ?? Vezető
Tokmac (jobbra) szerezte a Fradi első találatát Óvatos
Csercseszo­v edző egyelőre nem beszél a bajnoki címről
Kiütés
Civic és a Fradi ellenállha­tatlan volt a Debrecen ellen. A zöld-fehérek 3-0-ra nyertek
Vezető Tokmac (jobbra) szerezte a Fradi első találatát Óvatos Csercseszo­v edző egyelőre nem beszél a bajnoki címről Kiütés Civic és a Fradi ellenállha­tatlan volt a Debrecen ellen. A zöld-fehérek 3-0-ra nyertek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary