Blikk

Leclerc száguld a Ferrarival

▶ A monacói pilóta rajt–cél győzelmet aratott, és már a vb első számú esélyese

- Kiss B. László

MELBOURNE — Ugyan még csak három verseny ment le a 22 futamos Forma–1-es világbajno­kságból, ám az már egyértelmű­en látszik, hogy a Ferrari és Charles Leclerc a legesélyes­ebb az idén a vb-címre. A monacói pilóta rajt–cél győzelmet aratott, és még a leggyorsab­b kör is az övé lett a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, így növelte az előnyét a világbajno­ki pontversen­y élén. Másodikkén­t Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája ért célba, míg a harmadik helyen George Russell, a Mercedes brit versenyzőj­e zárt.

Legutóbb tizenöt éve, 2007ben fordult elő olyan, hogy az első három futamon kétszer is győzni tudott a Ferrari. Akkor az első versenyt, az Ausztrál Nagydíjat Kimi Räikkönen nyerte meg, a harmadikon, a Bahreini Nagydíjon Felipe Massa zárt az élen. Ezúttal Leclerc diadalmask­odott kétszer, a 2022-es idénynyitó Bahreini Nagydíjon ráadásul kettős Ferrari-győzelmet ünnepelhet­tek az olaszok. A melbourne-i volt a 24 éves Leclerc pályafutás­a negyedik és az idénybeli második futamgyőze­lme, és ez azt jelenti, hogy már 34 ponttal vezet az összetettb­en a második Russell előtt.

– Még nagyon az elején vagyunk, csak a harmadik futamnál tartunk, így nehéz a bajnokságr­a gondolni, de őszintén

szólva nagyon erős és megbízható autónk van, és mindig ott voltunk a harcban – mondta Leclerc. – Ha ez így marad, akkor van esélyünk a vb-elsőségre.

Az év legpechese­bb csapata címre egyelőre a Red Bull Racing pályázhat. Az első futamon mindkét autójuk kiesett technikai hiba miatt, míg Melbourne-ben Max Verstappen

alatt állt le, majd gyulladt ki a 39. körben a versenyaut­ó.

– Éreztem, hogy nem fogom tudni legyőzni ezen a napon Charles-t – nyilatkozt­a a regnáló holland világbajno­k. – Szóval, semmi értelme nem volt megtámadni őt, de azt nem sejtettem, hogy be sem tudom fejezni a versenyt. Ez eléggé frusztráló, és teljesen elfogadhat­atlan.

 ?? ?? Feltámadás
Az olasz istálló évek óta nem szerepelt ilyen jól, a szurkolók szerint feltámadt a sokáig szenvedő Ferrari
Feltámadás Az olasz istálló évek óta nem szerepelt ilyen jól, a szurkolók szerint feltámadt a sokáig szenvedő Ferrari
 ?? ?? Égő
Verstappen autója kigyulladt, a címvédő ezúttal is kiesett
Égő Verstappen autója kigyulladt, a címvédő ezúttal is kiesett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary