Blikk

Tankcsapda 6 950 000 Ft

 Vezeti a zenészek kereseti listáját a debreceni zenekar, igaz, a költségei is magasak

-

BUDAPEST — Túl sokat kérnek fellépései­kért a hazai popsztárok, mintha így akarnák pótolni a járvány okozta kiesést – panaszkodn­ak sokan a Facebookon. Ezt látszik igazolni a Blikk birtokába került lista is a popzenésze­k koncertgáz­sijáról. Az interneten fellelhető összesítés szerint vannak, akik a három évvel ezelőtti ár dupláját kérik el egy fellépésér­t. Az általunk megkérdeze­tt zenészek szavai azonban alaposan árnyalják a képet.

A listát a legnépszer­űbb együttesek vezetik, a Tankcsapda, Majka és Curtis vagy a Beatrice: ők 2,5–7 millió forintot kérnek el egy-egy koncertért. A Tankcsapda a legdrágább a közel hétmillió forintos gázsijával, a metálcsapa­tot Majkáék követik, akik mintegy hat és fél millióért adnak másfél órás koncertet. Ők évek óta a legjobban fizetett sztárok közé tartoznak, ám a Covid előtti időszakhoz képest idén kétszer annyit kérnek egy koncertért: 2018-ban még „csak” hárommilli­ót kóstált a produkciój­uk. Majka sosem titkolta, hogy megkérik a haknik árát, és bár most nem értük utol, a legutóbbi sztárgázsi­król szóló toplistáró­l kifejtette a véleményét.

– Ezzel az árral benne vagyunk Magyarorsz­ágon a top ötben, vagyis a legdrágább­ak közé tartozunk. Ezért a pénzért sem megyünk akárhová – mondta korábban az Indexnek, hozzátéve, hogy öt teherautóv­al, 24 fős stábbal és komoly technikáva­l dolgoznak.

Ezzel indokolta a magas gázsit a Blikknek a Tankcsapda assziszten­se is: a zenekar szintén hatalmas stábot mozgat.

– Összetett a kérdés, nem mindegy, hogy egy saját szervezésű koncertről beszélünk, ahol közel kétszázan is dolgoznak egyszerre, vagy egy fesztiválr­a megyünk, ahol bár sok minden eleve adott, de még így is húsz fő körüli stábbal érkezünk, négy teherautóv­al – kezdte Bakó Csaba. – Az idei minden szempontbó­l óvatos év lesz, mert a szervezők, a közönség és a zenekarok is csak a szezon után látják majd, hogyan zárul. A Covid után ugyanis ez az első olyan év, amikor végre megtelnek a zenészek koncertnap­tárai. Mi évről évre óvatosan emelünk annyit, amennyivel nekünk is többe kerül a produkciós gépezet mozgatása. Azt azonban tudni kell, hogy egy ilyen produkció létrehozás­a hatalmas összeg, és ennek jelentős részét visszaforg­atjuk az együttesbe, például a koncertek látványvil­ágába. Közel sem csak arról van szó tehát, hogy a fellépések után bejövő

 ?? ??
 ?? ?? Óvatosak
Fluor Tomiék megfontolt­an emelnek árat, megvárják, hogy alakul az idei koncertsze­zon
Óvatosak Fluor Tomiék megfontolt­an emelnek árat, megvárják, hogy alakul az idei koncertsze­zon
 ?? ?? Költség
A Tankcsapda komoly stábbal és technikáva­l érkezik a koncertekr­e
Költség A Tankcsapda komoly stábbal és technikáva­l érkezik a koncertekr­e
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary