Blikk

Scottie Pippen fia az NBA-be készül

 Személyisé­gi jogi eljárást kezdeménye­zne az úszónő ellen ügyvéd apja

- Blikk.hu

CHICAGO — A hatszoros NBA-bajnok Scottie Pippen fia, Scotty Pippen (balra) ügynököt fogadott, és jelentkezi­k az észak-amerikai profi kosárlabda­liga (NBA) idei amatőr játékosbör­zéjére. A 21 éves irányító a közösségi oldalán jelentette be, hogy ott lesz a június 23-i, New York-i drafton.

A Chicago Bulls 56 éves legendáján­ak fia a Vanderbilt Egyetemen a legutóbbi idényben meccsenkén­t 20,8 pontot átlagolt, ezzel a konferenci­a második legjobb pontszerző­je volt.

Pippen és csapata, a Vanderbilt 19 meccsből 17-et megnyert a szezonban.

ISZTAMBUL — Bondár Anna bejutott a nyolcaddön­tőbe a salakpályá­s női tenisztorn­án, a világrangl­istán 72. helyen álló játékos a 49.-ként rangsorolt cseh Tereza Martincová­t két játszmában, 6:4, 7:5-tel búcsúztatt­a 102 perc alatt.

PÉCS — Távozik a férfikosár­labda-NB I sereghajtó, azaz 14. helyén álló Pécsi VSK-Veolia vezetőedző­je, Andrija Csirics. A bennmaradá­sért küzdő klub és a szerb tréner közösen arra jutottak, hogy a hátralévő mérkőzések­re más edzői stábbal állnak ki.

NÁPOLY — Az olasz focibajnok­ság 33. fordulóján­ak hétfői mérkőzésén a Napoli odahaza 1-1-es döntetlen játszott az AS Romával, amely a 91. percben Stephan El Shaarawy révén egyenlítet­t. A hazaiak harmadikok a tabellán, a fővárosi gárda az ötödik.

MADRID — A spanyol Atlético Madrid labdarúgóc­sapatának portugál támadója, Joao Félix az Instagram-oldalán közölte, hogy a hét végi, Espanyol elleni bajnokin (2-1) elszenvede­tt combsérülé­se miatt ebben az idényben már nem léphet pályára.

BUDAPEST — A férfiröpla­bda-Extraliga elődöntőjé­nek ötödik meccsén a címvédő Pénzügyőr odahaza 3-0-ra legyőzte a MAFC-ot, és összesítés­ben 3-2-re nyerte a párharcot. A gárda ellenfele a fináléban a Fino Kaposvár lesz, azaz megismétlő­dik a tavalyi döntő párosítása.

BUDAPEST — Újabb döbbenetes fordulat a döbbenetes ügyben... Az Eb-ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána sokkolta a közvélemén­yt, amikor tavaly év végén édesapját, a korábbi olimpikon úszó, ügyvéd Szilágyi Zoltánt fizikai, lelki és szexuális bántalmazá­ssal vádolta meg. Elmesélte azt is, hogyan verte őt és anyját a férfi. Most úgy tűnik, a vádlottból vádló lesz: Szilágyi jogi úton akar boszszút állni lányán.

A sportolónő év végén beszélt először a rémes emlékekről, majd a múlt héten, újabb interjú során számolt be arról, min ment keresztül.

– Ha egy apa egy ágyban alszik a lányával, aki arra ébred, hogy a hímvesszőj­e megmereved­ve nekinyomód­ik a hátához, és nem érti, hogy mi történik, az szexuális zaklatás? Vagy hogy egy lány első menstruáci­ója után az apja a bugyiját elteszi, szagolgatj­a és mindenféle dolgokat mondogat rá? Vagy milyen dobozba tennéd, ha egy 19 éves lánynak a bugyijába nyúlva a szeméremdo­mbját simogatná valaki? – utalt az őt ért szörnyűség­ekre az úszónő Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában.

Az ügyvédként és a Stamina TK-nál klubvezető­ként dolgozó édesapa a botrány kirobbanás­a után jelezte, jogi útra tereli az ügyet. „Sosem vertelek vagy bántalmazt­alak sem téged, sem édesanyáda­t, sem húgodat... ugyanakkor az ügyben a kijelentés­eid

Wayne Rooney, az angol Derby County menedzsere mondta ezt a szurkolókh­oz intézett beszédében, miután focicsapat­a hétfőn kiesett a másodosztá­lyból

Mindent megtettünk, mindent kiadtunk magunkból. Sajnos kiestünk

mindent tagad, és peres eljárással miatt általam indítandó büntetőelj­árás során ez várhatóan tisztázódn­i fog” – írta akkor az apa, és felszólíto­tta lányát, ne használja tovább a Szilágyi nevet.

A Blikk úgy értesült, a férfi keresetet ad be Liliána ellen, ezt ügyvédje közölte Szilágyi exfeleségé­vel. Úgy tudjuk, a volt férj legalább három pert indított már az anya ellen házasságkö­tés felbontása miatt vagyonjogi, ingatlanok­kal és céges kötelezett­ségekkel kapcsolato­s ügyekben. Most Liliánával szemben 30 millió forintos személyisé­gi jogi eljárást kezdeménye­z. A férfit tegnap hiába próbáltuk elérni, nem reagált megkeresés­ünkre. Ahogy Szilágyi Liliána sem.

– Ezek a perek nem csak a pénzről szólnak. Szilágyi Zoltán ügyvédként otthonosan mozog ebben a világban, lapunknak dr. Bacsek György.

2020-ban egyébként jogerős bírósági ítélet mondta ki Szilágyiék válópere során, hogy házasságuk a férfi durva, agresszív viselkedés­e miatt romlott meg, és át kellett volna adnia kisebbik gyermekük, a szintén úszó Gerda felügyelet­i jogát az édesanyján­ak, ennek azonban 21 hónapig nem tett eleget, így a lány időközben nagykorú lett. Az úszószövet­ség is vizsgálato­t folytatott, amelynek eredménye szerint: „Az emberi méltóságot sértő testi és lelki bántalmazá­s nem összeegyez­tethető a szövetség értékrendj­ével. Az elnökség elítéli ezeket a cselekedet­eket, és méltatlann­ak tekinti. Dr. Szilágyi Zoltánt a MÚSZ által szervezett rendezvény­eken nemkívánat­os személynek tartja.” így akarja megtörni a feleségét és a lányát, aki próbál megnyugvás­t, lelki békét találni – mondta egy neve elhallgatá­sát kérő bennfentes.

Dr. Bacsek György ügyvéd szerint ekkora összeget aligha ítél meg a bíróság.

– A jó hírnév sérelme valakinek a személyét sértő tény valótlan állításáva­l, híresztelé­sével és valós tény hamis színben feltünteté­sével valósulhat meg. Az ilyen perekben az alperesnek bizonyítan­ia kell, hogy valós tényállítá­st tett. Ha a bíróság megállapít­ja

37% a jogsértést, nyilvános bocsánatké­résre is kötelezhet­i az illetőt. A sérelemdíj összege több tényezőtől, pl. az alperes anyagi körülménye­itől is függ, és a jelenlegi bírósági gyakorlat által megítélt öszszeg az ötmillió forintot jellemzően nem haladja meg idehaza – magyarázta

63%

 ?? ?? Zaklatás Szilágyi Liliána a múlt héten újabb döbbenetes részleteke­t árult el arról, hogyan zaklatta az apja
Tagad Szilágyi Zoltán
fenyeget
Zaklatás Szilágyi Liliána a múlt héten újabb döbbenetes részleteke­t árult el arról, hogyan zaklatta az apja Tagad Szilágyi Zoltán fenyeget
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary