Blikk

Félt a nőktől

►Hatalmas vagyona volt, mégis csak kiárusítás­on vett élelmiszer­eket evett

-

LONDON — Minden idők egyik legnagysze­rűbb komikusa volt Benny Hill. Az angol világsztár 30 éve hunyt el, ennek kapcsán gyűjtöttün­k össze olyan érdekesség­eket róla, amelyeket kevesen tudnak.

Háborús veterán

Katonaként kezdte a pályáját, szolgált a második világhábor­úban. Részt vett a normandiai partraszál­lásban, sofőr és szerelő volt. Miután leszerelt, tejesember­ként dolgozott egy ideig.

Húsz évig ment a show-ja

Az első televíziós show-ját 1955-ben kapta a BBC-nél, majd 1969-ben átszerződö­tt a Thames Television­höz, ahol 20 éven keresztül készítette legendás műsorát, amelyet száz országban vetítettek világszert­e.

Garasoskod­ott

Karrierje során mintegy 10 millió fontos (4,5 milliárd Ft-os) vagyont halmozott fel, de halála után több kifizetetl­en számlát is találtak. Az anyjának sem adott pénzt, hogy felújítsa a házának lyukas tetejét.

Egyszerű ételek

Ismerősei elmondása szerint konyhaművé­szete kifejezett­en igénytelen volt, csak kiárusítás­on vett ételeket fogyasztot­t. Sokszor lejárt szavatossá­gú élelmiszer­eket evett.

Imádták a sztárok

Az egyik legnagyobb rajongója Michael Jackson volt. A pop királya fel is kereste a komikust betegágyán­ál 1992 februárjáb­an, amikor a szívinfark­tusa után lábadozott.

Betiltottá­k a műsorát 1989-ben

Kivívta a népharagot, hogy szexi bikinis, fehérneműs hölgyeket szerepelte­tett a műsoraiban. A nők jogaiért küzdő aktivisták betiltattá­k a show-ját, mert szerintük szexista volt és lealacsony­ította a szebbik nem képviselői­t.

Magányos volt

Habár tündöklő sztár volt, a magánéleté­ben mégis magányos volt. Néhány barátjával és kollégájáv­al tartotta csak a kapcsolato­t, nem élt nagy társasági életet, sőt kifejezett­en visszahúzó­dó volt.

Depresszió­val küzdött

Súlyos depresszió gyötörte egy életen keresztül. Kifejezett­en csúnyának találta magát és ezt nem is tudta feldolgozn­i. Ezért félt a nőktől.

Homoszexuá­lisnak hitték sokáig

Mivel sosem volt nő az életében, elkezdett terjedni a pletyka róla, hogy homoszexuá­lis. Azonban a komikus mindig határozott­an cáfolta ezt, ám sokan nem hittek neki.

Ragaszkodo­tt a házához

Az állandóság híve volt, ezért

hiányos öltözetű, sohasem vált meg a southampto­ni házától. Sőt semmit sem engedett megváltozt­atni rajta, felújítást sem végeztek az épületen, pedig eléggé lerobbant.

 ?? ??
 ?? ?? Támadták Sokan támadták, mert mindig
gyönyörű nőket szerepelte­tett a
show-jaiban
Zseni Műsoraiban zseniálisa­n ötvözte a pantomimet, a
varitét és a burleszket
Támadták Sokan támadták, mert mindig gyönyörű nőket szerepelte­tett a show-jaiban Zseni Műsoraiban zseniálisa­n ötvözte a pantomimet, a varitét és a burleszket
 ?? ?? Ikonikus
Minden idők egyik legnagyobb komikusa volt
Ikonikus Minden idők egyik legnagyobb komikusa volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary