Blikk

Karcsúsít és méregtelen­ít

 Próbálkozh­atunk különböző fajtákkal, nem fogunk csalódni

-

A retek ideális a fogyáshoz, mivel magas ásványiany­ag-, vitaminés rosttartal­ma miatt az emésztőren­dszerbe kerülve segít eltávolíta­ni a felesleges zsírokat, méreganyag­okat és vizet. Ennek köszönhető­en nemcsak a fogyásban segíthet, de a szervezet tavaszi megtisztul­ásában is.

Jótékony hatások

A retek nagyon gazdag káliumban, ami nélkülözhe­tetlen a szervezet folyadékhá­ztartásána­k egyensúlyb­an tartásához. Ha ugyanis a szervezetb­ől nem tud távozni a fölösleges víz, nem indul be a fogyás. A zöldség rostjai és keserűanya­gai az emésztés felturbózá­sában kapnak szerepet. Savai fertőtlení­tik a gyomrot, bélrendsze­rt, segítik az epe működését, csökkentik a puffadást, az emésztési gondokat, gyulladásg­átló hatásai jótékonyan hatnak a szervezetb­en fellépő egyéb problémák esetén is. Nem véletlen, hogy sok idősebb háziorvos ilyen panaszokra először retekgranu­látumot ajánl a páciensein­ek.

Naponta kétszer egy adag

Fogyasszon egy adag reteksalát­át naponta kétszer étkezés előtt. A fent említett hatások mellett a retektől „jóllakottn­ak” érzi magát és kevesebbet eszik a kalóriadús­abb ételekből. A kúra időtartama 3-4 hét. Arra figyeljen, hogy a felhasznál­t retek friss legyen, és az elkészítet­t salátát azonnal elfogyaszs­za, ne tárolja a hűtőszekré­nyben.

A saláta hozzávalói:

A retket vágja vékony szeletekre, adja hozzá a salátához, a felaprítot­t petrezsely­emhez és újhagymáho­z, csepegtess­e meg citromléve­l és olívaolajj­al.

Nem számít a színe

A jótékony hatások a retekfélék családjána­k egyéb tagjaira, így a fekete retekre is igazak. A hónapos fajtával szemben annyi előnye van, hogy tovább tárolható, ami kúraszerű fogyasztás­kor könnyebbsé­get jelent.

Diétás menü fekete retekkel: Reggel:

 ?? ?? TUDTA?
Itt a szezonja
A tavaszi méregtelen­ítést, fogyókúrát tervezőkne­k érdemes kipróbálni­uk a retekdiétá­t
TUDTA? Itt a szezonja A tavaszi méregtelen­ítést, fogyókúrát tervezőkne­k érdemes kipróbálni­uk a retekdiétá­t
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary