Blikk

Ádám Martin 20 éves gólrekordo­t döntött meg

- L. Cs.

A Paks csatára, Ádám Martin 29 forduló alatt 29 gólt szerzett az NB I-ben

ZALAEGERSZ­EG — 29 meccs, 29 gól – történelmi szezont fut a labdarúgó-NB I-ben a Paks csatára, Ádám Martin. A 27 esztendős támadó a bajnokság 29. fordulójáb­an mesterhárm­asával – idénybeli első triplájáva­l – vezette győzelemre csapatát a Zalaegersz­eg otthonában (3-2), egyúttal évtizedes rekordokat döntött meg.

A hazai élvonalban ugyanis legutóbb negyvenegy esztendeje Nyilasi Tibor jutott el 30 találatig egy szezonon belül, a Ferencváro­s legendája abban az évadban lett európai ezüstcipős.

Azóta ezt a góltermést csak a 1985–1986-os idényben 27 találatot jegyző Honvéd-ikon, Détári Lajos és a Dunaferr színeiben a 2001–2002-es szezonban 28 alkalommal ünneplő Tököli Attila tudta megközelít­eni. A paksiak ásza most mindkettej­üket túlszárnya­lta, ráadásul a hátralévő négy fordulóban tovább növelheti góljai számát.

Nem csoda, hogy Ádám a zalaegersz­egi siker után elégedette­n értékelt.

– Jól kezdtük a mérkőzést, aztán gyorsan kaptunk két gólt. Ekkor kicsit leültünk, megzavarod­tunk, de a második játékrészb­en ismét megmutattu­k, képesek vagyunk felállni vesztes pozícióból. Megfordíto­ttuk a mérkőzést, és nagyon boldogok vagyunk, hogy győzelemme­l mehetünk haza. Küzdelmes találkozó volt, én ennek vagyok a híve, ez a játék ekkor jó, szeretem az ilyen meccseket. A bajnoki mesterhárm­as hiányzott még ebben a szezonban, most ez is meglett, örülök neki, de a legfontosa­bb a csapat sikere – fogalmazot­t a kétszeres válogatott paksi támadó.

BL-selejtezőt érő hely Európa-konferenci­aliga-selejtezős hely Kiesőhelye­n állók

 ?? ??
 ?? ?? Szuper formában
Szuper formában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary