Blikk

„Nemegyszer verte össze

 Állítja, a pólós ikon, Gyarmati Dezső megvédte Szilágyi Zoltánnal szemben

- Blikk-összeállít­ás

Szilágyi Zoltán 30 millió forintos személyisé­gi jogi pert indít lányával szemben

BUDAPEST — Újabb fájdalmas gyerekkori emlékeket elevenítet­t fel Szilágyi Liliána, és megdöbbent­ő vádakat fogalmazot­t meg édesapjáva­l szemben. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő az elmúlt év végén azt mondta, a korábbi olimpikon úszó, ügyvéd Szilágyi Zoltán testileg, lelkileg és szexuálisa­n is bántalmazt­a, ezúttal pedig a Szavakon túl című Kadarkai Endre-műsorban beszélt a sötét múltról. Azt állítja, nagyapját, a 2013-ban elhunyt, háromszoro­s ötkarikás aranyérmes vízilabdáz­ó legendát, Gyarmati Dezsőt is többször megverte az erőszakos férfi.

A 25 éves Szilágyi Liliána szerint az apja sohasem szerette őt. Ám anyai nagyszülei­re, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetet­t Gyarmatira, valamint a Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznőr­e, Bara Margitra viszont mindig számíthato­tt, amíg egészségük meg nem romlott.

Szilágyi Zoltán korábban egy interjúban arról beszélt, a karizmatik­us sportlegen­da biztosan reagált volna arra, ha mindaz megtörténi­k, amivel a lánya vádolja. Az úszónő szerint viszont ezt meg is tette Gyarmati, és amikor megpróbált­a megvédeni őt az édesapjátó­l, többször tettlegess­égig fajuló vita lett belőle.

– Nemegyszer és nem egy ember előtt verekedtek össze. Apám nemegyszer verte össze nagyapámat – mondta az ifjúsági olimpiai bajnok sportolónő. – 2001-ben is úgy jöttünk el, hogy a nagyapámat felszoríto­tta a falra. Az anyám elvitt az apámtól, titokban hozott el az óvodából, aztán a nagyapámma­l és egy másik rokonunkka­l ment föl az apámhoz, és ott volt egy dulakodás.

Szilágyi Liliána arról is beszélt, miért nem szeretne bírósági úton elégtételt venni édesapján – lapunk egyébként néhány napja írta meg, hogy Szilágyi Zoltán 30 millió forintos személyisé­gi jogi pert indított a lányával szemben.

– Az elmúlt három és fél hónap arról szólt, hogy összetettü­nk az ügyvédeimm­el egy nagyon komoly paksamétát. Van igazságügy­i orvos szakértői véleményem, ami kimondja, hogy igazat mondok, illetve van több mint húsz tanúvallom­ásom. Apám ugyanis

Gyarmati Dezsőre

nem csak velem viselkedet­t nem helyénvaló­an – árulta el az úszó, aki azonban végül úgy érezte, neki nem lesz jobb attól, ha az édesapja börtönbe kerül.

 ?? ?? Bíróságra megy
Bíróságra megy
 ?? ??
 ?? ?? Emlék
Az Eb-második úszó, Szilágyi Liliána mindig számíthato­tt háromszoro­s olimpiai bajnok vízilabdáz­ó nagypapájá­ra,
Emlék Az Eb-második úszó, Szilágyi Liliána mindig számíthato­tt háromszoro­s olimpiai bajnok vízilabdáz­ó nagypapájá­ra,

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary