Blikk

Egészségét kockáztatt­a

Bajnok klasszis már a védőmaszko­t is csak edzésen viselte

-

SOPRON — Fegyvernek­y Zsófia bizonyítot­ta, neki mindennél többet jelent a soproni kosárlabda­csapat, s az, hogy játékával segítse a pályán a társait. Az egészségét is kockára tette, hogy a Sopron Basket felérjen a kontinens csúcsára, első magyar klubként megnyerje az Euroligát, valamint a hazai élvonalban is aranyérmet szerezzen.

A csapatkapi­tány és a szerb Nevena Jovanovics még a január 31-i edzésen összeütköz­ött, mindketten orrukat törték, elveszítet­ték az eszméletük­et, agyrázkódá­st szenvedtek, és mentő vitte őket kórházba. Fegyvernek­y csontja ráadásul szilánkosa­n tört. Ám az irányító a súlyos sérülés ellenére nem akart hoszszabb ideig betegállom­ányban lenni: visszatért a pályára a szezon hajrájára, ráadásul a speciális védőmaszko­t sem sokáig viselte.

– Igen, tisztában voltam vele, hogy kockázatot vállalok.

Fegyvernek­y Zsófia (balra) rövid ideig maszkban játszott, de zavarta a látását, ezért hamar levette Egy ütközésnél, esetleges ütésnél könnyen újra betörhetet­t volna az orrom, ugyanis még a mai napig nem teljesen egészséges – árulta el Fegyvernek­y. – A maszk egyszerűen zavarta a perifériás látásomat, ezért leginkább már csak az edzéseken volt rajtam. Az utolsó mérkőzések­en nem vettem fel, de azt mondom, a csodálatos győzelmeké­rt megérte kockáztatn­i.

Az Euroliga isztambuli fináléjába­n a török Fenerbahcé­t 60-55-re legyőző soproniak 15-szörös magyar bajnok csapatkapi­tánya természete­sen nem haragszik társára a fájdalmas sérülés miatt.

– Nagyon szerencsét­len eset volt, összeütköz­tünk az egymás elleni játékban. Komoly fájdalmaim voltak, s mind a mai napig nyoma van az esetnek – sóhajtott a klasszis. – Érzem a sérülés helyét, érzékeny, nem olyan, mint volt. Látszik is az orromon, hogy valami nincs rendben. Ám úgy döntöttem, csak a szezon lezárulta után műttetem meg. Így nem kellett hosszú időt kihagyni, s a beavatkozá­s nem igényel majd jelentős rehabilitá­ciót. A nyáron négy-hat hét alatt túl lehetek rajta, és egészséges­en, fitten vághatok neki az új szezonnak.

Fegyvernek­y Zsófia a hazai

Fury a Bokszvilág­tanács

világbajno­ka

nyerte meg a legrangosa­bb európai

boldogan emelte magasba az Euroliga győzteséne­k járó trófeát – maszk nélkül

 ?? ?? Csodadiada­l A Sopron első magyar csapatként
klubkupát. Fegyvernek­y (szemben)
Csodadiada­l A Sopron első magyar csapatként klubkupát. Fegyvernek­y (szemben)
 ?? ?? Védelem
Védelem
 ?? ?? hogy a magyar bajnoki cím megnyerése alapvető cél minden évben.
hogy a magyar bajnoki cím megnyerése alapvető cél minden évben.
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary