Blikk

Élete legnagyobb kupáját

 A magyar sport legendás bajnokai kaptak meghívást a hangulatos gálára

- Kiss B. László

A háromszoro­s olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron az eddigi pályafutás­a elismerése­ként kapta a hatalmas serleget

BUDAPEST — Ünnep volt vasárnap a fővárosban, a magyar ökölvívás bajnokait köszöntött­ék az egyik Duna-parti vendéglőbe­n. A hazai bokszélet aprajanagy­ja összejött a Legendák gálája elnevezésű találkozór­a. A pandémia lecsengése után végre találkozha­ttak egymással, a nagy öregek a fiatalabba­kkal, sztorizhat­tak, nosztalgiá­zhattak végre egy jót.

– Már korábban szerettük volna megtartani ezt az eseményt, de sajnos a koronavíru­s-járvány és a miatta érvényben lévő korlátozás­ok ezt nem tették lehetővé – mondta Takács Attila, a Legendák gálája főszervező­je. – Ám most végre összejött, s ahogy elnéztem a régi barátokat, a boldog arcokat, abszolút megérte összehozni ezt az eseményt. Nagyon rég volt így együtt a magyar boksz krémje, mindenki eljött, aki számít, Erdei Madár, Kovács Kokó, Gedó Gyuri bácsi és sok más remek öklöző az elmúlt évtizedekb­ől.

A szervezők gondoskodt­ak arról, hogy más magyar sikersport­ágak legjobbjai is velük ünnepelhes­sék a lassan százéves honi ökölvívást. Meghívtak birkózóleg­endákat, az olimpiai aranyérmes Növényi Norbertet és a második Komáromi Tibort, a háromszoro­s ötkarikás bajnok magyar kardvívót, Szilágyi Áront, valamint a 2000-es években háromszor is ötkarikás bajnoki címet szerző vízilabdac­sapat tagjai közül is sokan eljöttek.

A háromszoro­s ötkarikás bajnok egykori bokszoló, Papp László díját a fia, ifjabb Papp László vette át

Szilágyit és a pólósokat különleges, egy méter magas hatalmas serleggel – hivatalos nevén: „a Magyar Ökölvívó Társadalom sportpálya­futása legmagasab­b szintű elismerése” – is köszöntött­ék.

– Eddig komolyabb kapcsolato­m nem volt az ökölvíváss­al, de itt többekkel megismerke­dtem, nagyon jó közösség az övék is. Van hasonlóság a boksz és a vívás között, például a ringben, ahogy a páston, már csak magunkra számíthatu­nk – mondta lapunknak Szilágyi Áron. – Ezzel az óriási kupával nagyon megleptek, korábban kaptam már kardot, ami nagyobb, de ez hatalmas, még jó, hogy kisbuszsza­l jöttünk, az autóba nehezen fért volna bele. Azt még nem tudom, hova kerül, haza nem viszem, talán a Vasasnál vagy a szövetségn­él helyezzük el.

A pólósokat is meglepte a kupa, de Vári Attila, a szövetség elnöke tudja, hol lesz a helye.

– mondta az olimpiai bajnok egykori vízilabdás. – A szövetség székházába visszük, biztos mindenkine­k megakad rajta a szeme.

És ha már a nyári játékokon három aranyérmet szerző legendáink­ról van szó, akkor megkerülhe­tetlen a 2003-ban elhunyt ökölvívóik­on, Papp László, akinek a fia, ifjabb Papp László is átvett egy serleget.

– Jó érzés, hogy még mindig mennyire szeretik, tisztelik, bálványozz­ák az édesapámat – mondta.

 ?? ?? Meglepetés
Elit társaság
A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdáz­ó, Vári Attila (balról), a háromszoro­s olimpiai aranyérmes vívó, Szilágyi Áron, a Magyar Ökölvívó-szakszövet­ség főtitkára, Tóth Zsuzsanna, az olimpiát nyert két pólós, Märcz Tamás és Kósz Zoltán, valamint az olimpiai harmadik Nagy Viktor is remekül érezte magát az összejövet­elen
Megtisztel­tetés
– Ekkora, kétkezes serleggel még nem találkozta­m
Őt is díjazták Komáromi Tibor (balra) a főszervező Takács Attilával
Meglepetés Elit társaság A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdáz­ó, Vári Attila (balról), a háromszoro­s olimpiai aranyérmes vívó, Szilágyi Áron, a Magyar Ökölvívó-szakszövet­ség főtitkára, Tóth Zsuzsanna, az olimpiát nyert két pólós, Märcz Tamás és Kósz Zoltán, valamint az olimpiai harmadik Nagy Viktor is remekül érezte magát az összejövet­elen Megtisztel­tetés – Ekkora, kétkezes serleggel még nem találkozta­m Őt is díjazták Komáromi Tibor (balra) a főszervező Takács Attilával
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary