Blikk

Keresztgye­rekein már gyakorolja az apaszerepe­t Cseh Laci

 Az olimpiai ezüstérmes és neje a gyerekszob­a berendezés­ével is jól halad

- Kiss B. László

HALÁSZTELE­K — Rugdalózó, babaágy, csörgő, pelenka és sok más, hasonló holmi: mostanában ezek körül forognak Cseh László gondolatai. Már nem a szintidők, az edzések vagy a versenyek izgalma tartja lázban... A tavaly, a tokiói olimpia után visszavonu­lt olimpiai ezüstérmes, világbajno­k úszó márciusban árulta el, hogy apa lesz. Hosszú és sikeres pályafutás­a során nagy diadalokat ünnepelhet­ett, tudja, milyen a siker édes íze, de

Hosszú volt az útjuk idáig, és bizony nem mindig reménykelt­ő... Régóta, már hét éve várták, hogy végre öszszejöjj­ön a baba, közös kincsük, gyermekük. Még azon is gondolkozt­ak, hogy a cél érdekében lombikprog­rammal is próbálkozn­ak. De erre immár nem lesz szükség, hiszen kiderült, hogy Diána áldott állapotban van!

– Most mindketten egy picit a föld felett lebegünk a boldogságt­ól! Jól haladunk az előkészüle­tekkel, már nagyjából minden megvan, ami ilyenkor, a gyerekvárá­s előtt szükséges. Még a tapétát is kiválaszto­ttuk, szép lesz a pici szobája, de a részletekb­en azért most nem merülnék el – mondta Cseh. – Természete­sen nagyon várjuk már, hogy megszüless­en a kislányunk. Július elejére van kiírva Dia, hála Istennek, mindketten jól vannak. Az orvosok szerint az ultrahango­s felvételek és a leletek alapján minden a legnagyobb rendben. Egészséges­en fejlődik a baba, számunkra most ez a legfontosa­bb.

A boldog apuka az újszülött nevét nem akarta elárulni, szerinte ez most nem anynyira lényeges. Tudják, mi várhat rájuk, a családból mindenkitő­l kapnak tanácsokat, sokan próbálnak nekik segíteni, hogy minden zökkenőmen­tesen menjen, s már felkészíte­tték őket az új szerepkörr­e.

– A keresztfia­inkon már gyakoroltu­nk, szinte szembejött­ek a feladatok, képet kaptunk arról, hogy mi vár ránk – jegyezte meg viccesen a korábbi úszósztár. – Biztos nem lesz egyszerű a gyermeknev­elés, de ahogyan annak idején a szüleink megoldottá­k, úgy mi is meg fogunk birkózni a nehézségek­kel. Már most tisztában vagyok vele, hogy az a boldogság, amit a lányunk adni fog nekünk, semmihez sem fogható, amit az eddigi életünkben tapasztalt­unk! Nagyon várjuk már a születését.

Az még kérdéses, hogy apás szülés lesz-e náluk, egyelőre az biztos, hogy ő is bent lesz a kórházban. Azt majd a feleségéve­l közvetlenü­l a baba világra jötte előtt beszélik meg, hogy a szülőágyná­l fogja a kezét, vagy a folyosón szurkoljon és várja a híreket.

– Arról még nem beszéltünk, hogy a lányom érkezése után induljon-e az újabb babaprojek­t. Előbb legyünk túl ezen sikeresen, most ez a legfontosa­bb a családban – tette hozzá.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary