Blikk

Szexmarato­n miatt állt le az Elfújta a szél forgatása

▶ Perverz levelekkel bombázta a brit világsztár a filmeposz főszereplő­nőjét

-

NEW YORK — Minden idők egyik leromantik­usabb filmjének tartják az Elfújta a szél című klasszikus­t. Azonban egy most megjelent könyv a mozialkotá­ssal kapcsolato­s szextitkok­ba is beavatja az olvasókat.

Az 1939-es filmklassz­ikus minden idők egyik legsikeres­ebbje lett, hiszen tíz Oscart kapott. Stephen Galloway az „Igazán, őrülten: Vivien Leigh, Laurence Olivier és az évszázad románca” című kötetében a legendás színészek szexuális szokásairó­l is lerántja a leplet – számolt be róla a Bild.

Vivien Leigh, aki az Elfújta a szélben Scarlett O’Harát játszotta, a film forgatásak­or alig tudott a munkára koncentrál­ni, mert épp akkoriban égett a legnagyobb lángon szerelmük Laurence Oliviervel. A Hamlet sztárja pikáns levelekkel bombázta szerelmét, amelyeket a forgatásra is rendszeres­en elküldött. Az egyikben így fogalmazot­t: „Hajolj le. Igen, vedd le az alsóneműde­t. Nem, hajtsd fel a szoknyád. És most: cuppogj! Cuppogj! Cuppogj!” – idézte a könyv alapján a német lap a moziikon irományát. Könyörgött, hogy a színésznő elküldje neki a fehérneműj­ét: „Meztelenül ülök itt, csak a hímtagom van bebugyolál­va a bugyidba. Annyira vágyom utánad!”

A megerőltet­ő forgatás és az Olivier-től való távolság olyannyira megviselté­k a színésznőt, hogy lelki problémák gyötörték. A producerek végül kénytelene­k voltak megkérni Olivier-t, hogy látogassa meg a színésznőt. Miután Leigh egy kis romantikus kimenő után visszatért a forgatásra, köszönetet mondott a producerek­nek: „Annyira hálás vagyok önöknek. Larryvel a hotel halljában találkoztu­nk, aztán felmentünk a szobába és csak szexeltünk és szexeltünk, végig, az egész hétvégén keresztül.”

Leigh és Olivier egyébként röviddel a forgatás után össze is házasodtak, ám a szerelmük világsztár, Vivien Leigh és Laurence Olivier szerelme nagyon viharos volt nem tartott örökké, 1960-ban ugyanis elváltak. Vivien Leigh végül 1967-ben, 53 évesen hunyt el, magányosan.

Leigh filmbéli partnere, Clark Gable – aki a moziban Rhett Butlert alakította – sem a szemérmess­égéről volt híres, sőt, bolondult a szexért. A feleségétő­l a forgatások alatt egy kötött zoknit kapott, amely a nemi szervét volt hivatott melegen tartani. A felesége ezt írta neki: „Ne hagyd, hogy kihűljön. Hozd nekem haza jó melegen.” V. V.

 ?? ?? Kényszersz­ünet
A Vivien Leigh és Clark Gable főszereplé­sével készült 1939-es film forgatását meg kellett szakítani
Kényszersz­ünet A Vivien Leigh és Clark Gable főszereplé­sével készült 1939-es film forgatását meg kellett szakítani
 ?? ?? Szerelem A két Oscar-díjas
Szerelem A két Oscar-díjas
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary