Blikk

Gólokkal gyászolja halott fiát Ronaldo

▶ Családja mellett a fociból merít erőt a Manchester United portugál sztárja

-

MANCHESTER — Élete legfájdalm­asabb időszakán megy keresztül Cristiano Ronaldo, a teljesítmé­nyén azonban ebből semmi nem látszik. A Manchester United portugál sztárja újszülött kisfia elvesztése ellenére csúcsformá­ban futballozi­k: a tragédia óta lejátszott mindhárom mérkőzésén gólt szerzett, legutóbb hétfő este, a Brentford elleni angol bajnokin.

Az ötszörös aranylabdá­s és argentin-spanyol párja, Georgina Rodríguez április 18-án jelentetté­k be, hogy elhunyt újszülött kisfiuk, lány ikertestvé­re viszont jól van. „Ez a legnagyobb fájdalom, amit egy szülő valaha is érezhet. Csakis kislányunk születése ad erőt nekünk most ahhoz, hogy némi reménnyel és boldogságg­al tekintsünk

– írta Instagram-oldalán a klasszis, akinek korábban négy gyermeke született, jelenlegi párjától egy.

Sokan talán beleroppan­tak volna egy ilyen tragédiába, Ronaldo azonban elképesztő lelkierőrő­l tett tanúbizony­ságot. A gyermeke elvesztése utáni első, Liverpool elleni bajnokit (0-4) még kihagyta, hogy kedvesét támogassa, öt nappal később, az Arsenal ellen (13) azonban már ott volt a csapatban, s gólt is szerzett, a találatot pedig jelentőség­teljesen az égre mutatva ünnepelte. Ezt követően a múlt heti, Chelsea elleni rangadón (1-1) ő egyenlítet­t, majd hétfőn a Brentford elleni hazai 3-0-s sikerből büntetőgól­lal vette ki a részét.

Bár a United csalódáske­ltő idényt fut, s csupán hatodik a Premier League-ben, Ronaldo formájára nem lehet panasz: a vörös ördögök legutóbbi 11 bajnoki góljából kilencet vállalt magára, összesen 18 találatot jegyez az angol élvonalban.

A német Ralf Rangnick menedzser szerint – aki nyáron feláll a kispadról és szakmai tanácsadó lesz a klubnál

– a volt klubjával, a Real Madriddal hírbe hozott Ronaldo az utódjánál, a holland Erik ten Hagnál is fontos játékos lehet a következő szezonban, annak ellenére, hogy már 37 esztendős.

– Ma este is remekül játszott, nem csak a gól miatt, a tizenegyes­t előtte ő harcolta ki és a védekezésb­en is segített. Semmi akadályát nem látom, hogy a jövőben is az együttes hasznos tagja legyen. Erről persze Eriket kell megkérdezn­i, rajta múlik a jövője, és persze azon, hogy ő maga miként látja a szerepét a csapaton belül – vélekedett Rangnick a Brentford legyőzése után.

 ?? ?? Büntető Ronaldo hétfő este a Brentford elleni meccsen büntetőből talált a kapuba
Büntető Ronaldo hétfő este a Brentford elleni meccsen büntetőből talált a kapuba
 ?? ?? Üzent Elhunyt kisfiának ajánlotta a tragédia utáni első
gólját
Üzent Elhunyt kisfiának ajánlotta a tragédia utáni első gólját
 ?? ?? Lányával
Az ikrek közül csak a kislány élte túl a szülést, a fiút elvesztett­ék Ronaldóék
Lányával Az ikrek közül csak a kislány élte túl a szülést, a fiút elvesztett­ék Ronaldóék

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary