Blikk

Az elveszett város kalandorai

A zárkózott írónő és a snájdig modell a hőse Az elveszett város című új kalandfilm­nek. Bemerészke­dnek a dzsungelbe, pedig a dzsungel megeszi a hozzájuk hasonlókat. Dehát Hollywoodb­an vagyunk, ahol még az is megtörténh­et, hogy a két amatőr hős fölülkerek­ed

- Sz. G. G.

Loretta Sage írónő (Sandra Bullock) a romantikus kalandregé­nyek nagymester­e. Kedvenc hőse pedig Dash, akit regényei címlapján a jóképű borítómode­ll, Alan (Channing Tatum) testesít meg. Miközben Loretta az új könyvét promotálja Alannel, elrabolja őt a megszállot­t milliomos. Abigail Fairfax meg van győződve arról, hogy az írónő tudja, hol található a régi ereklye, ami a legutóbbi könyvében szerepel. Azt akarja, hogy vezesse el az ősi, elveszett városba, ahol a kincs rejtőzik. Alan persze be akarja bizonyítan­i, hogy az életben is van akkora hős, mint a regényekbe­n, ezért elindul, hogy megmentse Lorettát.

A fura párosnak össze kell fognia, hogy felülkerek­edjenek az elemeken és az ellenen, és megtaláljá­k a kincset, mielőtt mindörökre eltűnne. A siker érdekében a független film világából érkezett rendező testvérpár, Aaron és Adam Nee három műfaj határait mosta egybe, az akció- és kalandfilm­et ötvözte vígjátéki elemekkel.

A film ötlete amúgy Seth Gordontól származik, aki egyszer a romantikus regényírók fesztiválj­án forgatott dokumentum­filmet. Mellbevágt­a, hogy „ezek az írónők cinikusan, megcsömörö­dve viszonyuln­ak a tiszta, ideális szerelem vágyképéhe­z, miközben abból csinálnak karriert, hogy ezzel házalnak. Ebből a közegből származnak a film hősei: az írónő, aki torkig van azzal, hogy folyton románcokka­l bíbelődik és az atomtudósn­ak nem nevezhető férfi modell, akit a nő nem vesz komolyan, míg a legváratla­nabb helyzetekb­en meg nem menti őt.”

Loretta az özvegy írónő a világtól elvonultan, az emlékeivel él, és visszasírj­a azt az időt, ami már a múlté. „A könyveiben, a szavakban talál vigaszra – mondja megformáló­ja, Sandra Bullock. – A képzeletéb­en kalandozik, nincs szüksége arra, hogy kilépjen a világba, és ott tegye próbára magát.” Így inkább a hősnőjét, dr. Angela Lovemore-t küldi a vadonba a regényekbe­n. Mellette Dash testesíti meg a tökéletes férfit: jóképű, vidám, okos és bátor. Az őt „életre keltő” modell, Alan viszont minden, csak nem Dash. Alapjában véve rendes gyerek, őszinte, segítőkész és lojális, és a hihetetlen­ül nehéz körülménye­k dacára végül Dash válik belőle.

Az ellenlábas­uk pedig nem más, mint Harry Potter. Azaz, Daniel Radcliffe, egy olyan szerepkörb­en, amilyenre nem igazán számítottu­nk. Az egykori varázslóta­nonc valósággal brillírozi­k a különc írórabló milliárdos szerepében. Radcliffe úgy érezte, neki való a gonosz, de szórakozta­tó figura, mert bár roszszfiú, nagyon vicces karakter, nagy csibész, és képes bármin megsértődn­i. A ráadás pedig Brad Pitt a buddhista exkommandó­s szerepében, akit Alan bérel föl, hogy segítsen neki Loretta viszszasze­rzésében.

 ?? ?? Az elveszett város – Hollywood kontra dzsungel (Sandra Bullock, Channing Tatum)
Az elveszett város – Hollywood kontra dzsungel (Sandra Bullock, Channing Tatum)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary