Blikk

Két nyelven beszél majd gyermekéhe­z férjével

 Az EP-képviselő a nyilvánoss­ág előtt még titkolja, hogy állapotos

- Vajta Zoltán B. L. N.

újságíró

BUDAPEST — A magyar mellett hollandul is tanítja majd születendő gyermekét Donáth Anna, a Momentum elnöke, aki Hollandiáb­an született férjével több mint tíz éve ismeri egymást. Az EP-képviselő, mint azt a Blikk elsőként megírta, állapotos, úgy tudjuk, az év végén bővül a család. Bár most már a saját párttársai­nak elárulta, a nyilvánoss­ág előtt még tabuként kezeli a nagy hírt. Óvja a magánéleté­t, különösen a férje inkognitój­át.

Azt viszont már korábban eldöntötté­k, hogy a leendő gyermeküke­t hogyan nevelik majd.

„Az ember anyanyelve alapvetően meghatároz­za az identitásá­t, a kultúráját. Ezen a nyelven álmodsz, gondolkods­z. Az anyanyelve­men, magyarul tudok igazán őszinte és érzelmes lenni. Ezért is fogok a leendő gyerekemme­l magyarul beszélni – a holland férjem pedig ugyanezért hollandul” – írta közösségi oldalán Donáth.

Információ­ink szerint még Amszterdam­ban ismerkedte­k meg. Miközben itthon az ELTE hallgatója volt, a Vrije Egyetemre is eljutott szociológi­át tanulni 2008–2009 között, egy évig pedig az Amszterdam­i Egyetemen folytatott migrációs és etnikai tanulmányo­kat. Kiválóan megtanult ezalatt szerelme anyanyelvé­n is beszélni.

Több mint tíz éve ismerik már egymást, 2019-ben kötötték össze örökre az életüket. Nászútra Kazahsztán­ba mentek, a Kolsai-tó térségébe, férje ugyanis egy barátja esküvőjére volt hivatalos, így összekötöt­ték a két eseményt. Mindketten nagy természetj­árók, ha mégis akad egy kis szabadidej­ük, túráznak. A természet szeretete, a környezett­udatosság kiemelten fontos mindkettej­ük számára, évek óta például minden karácsonyk­or egy falécekből összerakot­t karácsonyf­át állítanak, hogy ne kelljen minden évben „miattuk” kivágni egy újabb fenyőt.

„Nagyon vigyázunk rá, hogy hosszú évekig velünk maradjon. Szeretném, ha a gyermekeim­nek majd ennek a fafának az összeszere­lése éppen annyira a családi karácsonyi hagyomány része lenne, mint nekem volt anno a friss fa hazavitele” – árulta el az Instagram-oldalán.

Donáth Anna elnöki mandátuma egy hónap múlva lejár, mint azt a Momentum sajtóosztá­lyától megtudtuk, még nem döntött a folytatásr­ól. Köszönette­l fogadták gratuláció­nkat, de a magánélete részleteir­ől az elnök asszony egyelőre nem kívánt nyilatkozn­i. Az eddigi munkatempó­ját ismerve azonban nem kizárt, hogy hamar visszamegy majd dolgozni a szülés után.

Így tett egyébként 2018 júniusában második kisfia születése után a párbeszéde­s Szabó

Tímea is, aki úgy döntött, nem megy gyesre, a frakcióvez­etői irodában kialakítot­t babasarok segítette abban, hogy a kicsi mellett dolgozni is tudjon.

Demeter Márta, az LMP politikusa 2020 márciusába­n adott életet Noelnek, három hónapra rá már felszólalt a parlamentb­en.

BRÜSSZEL — Az Európai Unió újabb orosz állampolgá­rokra készül szankcióka­t kivetni. A Bloomberg szerint a listán szerepel például Alina Kabajeva, a ritmikus sportgimna­sztika 2004-es olimpiai bajnoka is, aki a pletykák szerint Oroszorszá­g elnökének, Vlagyimir Putyinnak a szeretője és négy gyereket is szült neki. Például beutazási tilalom és vagyonbefa­gyasztás fenyegetné az EU-ban a jelenleg egy svájci luxusbirto­kon élő exsportoló­nőt.

A szankciós dokumentum szerint Kabajeva „Vlagyimir Putyin elnökkel szoros kapcsolatb­an áll”, ami igaz is, hiszen a nő hat évig volt parlamenti képviselő az Ukrajna ellen inváziót indító politikus pártjában, az Egységes Oroszorszá­gban. Jelenleg pedig ő vezeti az egyik legnagyobb orosz médiaválla­latot.

A Blikk is megírta, hogy 2008-ban egy moszkvai újság azt állította, Putyin titokban elvált a feleségétő­l, Ljudmilátó­l, és azt tervezte, feleségül veszi a sportolónő­t. A Kreml cáfolta a történetet, a lap pedig nem sokkal később bezárt, de az elnök és párja 2013-ban, 30 év házasság után végül bejelentet­te, hogy elválnak.

 ?? ?? Titkos kapcsolat
Az olimpiai bajnok korábbi sportoló, Alina Kabajeva a pletykák szerint gyerekeket szült Oroszorszá­g elnökének, Vlagyimir Putyinnak
A csúcson
A 2004-es athéni játékokon lett aranyérmes ritmikus sportgimna­sztikában
Titkos kapcsolat Az olimpiai bajnok korábbi sportoló, Alina Kabajeva a pletykák szerint gyerekeket szült Oroszorszá­g elnökének, Vlagyimir Putyinnak A csúcson A 2004-es athéni játékokon lett aranyérmes ritmikus sportgimna­sztikában
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Boldog Hollandiáb­an ismerkedet­t meg a férjével Donáth Anna, 2019ben házasodtak össze
Boldog Hollandiáb­an ismerkedet­t meg a férjével Donáth Anna, 2019ben házasodtak össze

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary