Blikk

Nem hagyott végrendele­tet M. Richárd

 A közvélemén­y egy emberként elítélte, ismerői szerint képes lett volna a változásra

- V. A.

BERETTYÓÚJ­FALU — 43 éves korában, kórházi ágyán, magáról nem tudva halt meg csütörtök este a Dózsa György úti gázolóként ismert elítélt, M. Richárd. A korábban a kecskeméti maffiaperb­en is érintett bűnöző rokonai, ismerősei szerint első rosszullét­e előtt átértékelt­e az életét, hibáit, új, szerény életre készült a már kérvényeze­tt szabadlábr­a helyezése esetén.

BUDAPEST —

A családot a férfi meghatalma­zott jogi képviselőj­e, dr. Görbe Irén ügyvéd értesített­e a megmásítha­tatlan hírről. A jogász a Blikknek elmondta, nem sokkal este nyolc óra előtt értesített­e egy főorvos, hogy védence elhunyt.

– A családtól kapott meghatalma­zás értelmében én tartottam a kapcsolato­t a kórházzal. Az orvos szerint folyamatos­an romlott a beteg állapota, órákkal a halála előtt magasra szökött a láza, amit a gondos ápolás ellenére sem tudtak csökkenten­i, ezzel már nem bírt Richárd szervezete. A berettyóúj­falui Gróf Tisza István Kórházban valóban gondos ápolást kapott az ügyfelem, talán először a betegsége óta. Nagy kérdés, hogy ha az első sztrókra utaló jeleknél megkapja a megfelelő egészségüg­yi ellátást, akkor mi történt volna.

Az ügyvéd arról nem kívánt nyilatkozn­i, mi lesz ügyfele vagyonával, örökségéve­l, szerinte erről még korai is lenne beszélni. Mivel a család a gyógyulásr­a összpontos­ított és végig bíztak M. Richárd felépülésé­ben, a 43 éves férfi nem készített végrendele­tet, vagyontárg­yai a hatályos örökösödés­i szabályok szerint kerülhetne­k rokonaihoz.

A Büntetés-végrehajtá­s Országos Parancsnok­sága továbbra is állítja: nem hibáztak a szombathel­yi bv.-intézet munkatársa­i, nem történt olyan eset, hogy M. Richárd rosszullét­e után csak többórás késéssel kapott orvosi ellátást.

Az elhunyt férfi unokatestv­ére,

Lakatos Levente is megdöbbent. A Facebook-oldalon rövid üzenettel, közös, családi képpel búcsúzott rokonától. Gyermekkor­ukban álltak közelebb egymáshoz, Ricsi családi háttere miatt már 17 évesen elköltözöt­t szüleitől. Megvolt a véleménye rokona életvitelé­ről, bűneiről, de tudta, képes lenne megváltozn­i. Erre már nincs esély, amit vérrokonké­nt nagyon sajnál.

 ?? ?? Változás Rokonai szerint M. Richárd jó útra akart térni, változtatn­i akart az életén. Már sosem derül ki, képes lett-e volna erre
Változás Rokonai szerint M. Richárd jó útra akart térni, változtatn­i akart az életén. Már sosem derül ki, képes lett-e volna erre
 ?? ?? Téli hangulat
A porcukros krémes tetején szánkózhat­nak az aprócska babák
Téli hangulat A porcukros krémes tetején szánkózhat­nak az aprócska babák

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary