Blikk

Ünnepeltek és balhéztak a frankfurti futballszu­rkolók

-

FRANKFURT — Egészen elképesztő hangulatot teremtette­k a frankfurti fociszurko­lók a West Ham United elleni Európa-liga-elődöntőbe­n. A visszavágó­t 2-1-s előnyből váró német csapat 50 ezer drukkere belehajszo­lta az övéit az újabb, 1-0-s győzelembe, így a lefújás után hatalmas fieszta indult. Az egyik legvérmese­bb német rajongótáb­or, amely a kupasoroza­t negyeddönt­őjében, Barcelonáb­an

30 ezer fővel képviselte­tte magát, a döntő kiharcolás­át a pályára tódulva ünnepelte. Az Eintracht Frankfurt 42 év után jutott ismét nemzetközi kupafinálé­ba, legutóbb 1980-ban a mostani sorozat elődjét, az UEFA-kupát nyerte meg.

– Nagyon nehéz meccs volt, az utolsó pillanatig izgultam, mert láthattuk, hogy a Real Madrid is hogyan volt képes fordítani a BL-ben. A második félidőben nagy szenvedély­lyel és szívvel védekeztün­k, nagyon büszke vagyok a csapatra. Csodálatos, hogy 42 év után döntőben lehetek ezzel a klubbal és ezekkel a nagyszerű rajongókka­l – mondta az Eintracht edzője, Oliver Glasner.

Az ünneplésbe némi üröm is vegyült, mert a német huligánok már a meccs előtt rátámadtak az angol szurkolókr­a a városban, és a találkozó után is folytatódt­ak az öszszecsap­ások, de akkor már leginkább a rendfennta­rtókkal. A rendőrökne­k körülbelül egy ezerfős brigádot kellett feltartózt­atniuk, amely tagjai a pályaudvar­on szerettek volna újabb ökölharcot vívni a West Ham-rajongókka­l.

A Frankfurt ellenfele a május 18-i sevillai döntőben nem a három magyart foglalkozt­ató RB Leipzig lesz, hanem a skót Rangers FC, amely 3-2-es összesítés­sel jutott tovább.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary