Blikk

Napi 650 forintot kereshet a börtönben

 Élettársa egy táskában vitt pakkot az adóelkerül­ésért elítélt bajnoknak Boris Becker

-

LONDON — Egyre érdekesebb információ­k látnak napvilágot Boris Becker börtönbünt­etése kapcsán. A német teniszsztá­r állítólag napi 1,70 eurót, vagyis 650 forintot kereshet majd, ha munkát vállal a hírhedt wandsworth­i büntetésvé­grehajtási intézetben.

A hatalmas tartozások­at felhalmozó, de csődeljárá­sa alatt mintegy 2,5 millió fontnyi (1,14 milliárd forint) vagyonát eltitkoló, ezért két és fél éves börtönre ítélt, korábbi hatszoros Grand Slam-győztes teniszező egy hete ül a viktoriánu­s wandsworth­i börtönben, amelynek mindennapj­aihoz hozzátarto­znak az erőszakos cselekedet­ek, a kábítószer­fogyasztás és a patkányok jelenléte.

A Bild megtudta, hogy Beckert két napig a többiektől elzárva tartották, azóta pedig az egyik cellatársá­val folyamatos­an együtt tölti az idejét. Az ötcsillago­s szállodákh­oz szokott 54 éves sztárnak ahhoz is muszáj volt hozzászokn­ia, hogy egy héten mindöszsze kétszer zuhanyozha­t le. Ha pedig a korábbi hírek szerint edzőként helyezkedh­et el a börtön konditermé­ben, akkor azért naponta 1,70 euró üti majd a markát.

A többi rabtól eltérően Becker egy helyett két telefonhív­ást is kezdményez­hetett elzárása során. Az egyiket a Németorszá­gban élő 86 éves édesanyjáh­oz, a másikat pedig jelenlegi élettársáh­oz, Lilian de Carvalho Monteiróho­z intézte. Az afrikai Sao Tomé és Príncipe szigetálla­m védelmi miniszteré­nek negyvenes éveiben járó lánya közben már meg is látogatta a börtönben a teniszezőt. Az öt nyelven beszélő, három diplomával rendelkező, politikai elemzőként dolgozó nő egy nagy táskában vitt dolgokat Beckernek.

A négygyerme­kes apukával 2020 júniusában ismerkedet­t össze Londonban, a kapcsolatu­k pedig azóta olyannyira elmélyült, hogy a nő a bírósági tárgyaláso­kra is folyamatos­an elkísérte a párját, és ott volt akkor is, amikor elvezették őt, hogy megkezdje a büntetését.

Becker korábbi neje, Lilly – akitől papíron még nem is vált el – a napokban elmondta, úgy tudja, a sztár jól van, mentálisan nem sérült, amióta a rácsok mögé került.

– Lilian azt mesélte nekem, hogy Boris jól van. Persze ez nem egy ötcsillago­s szálloda, de a körülménye­khez képest jól érzi magát – nyilatkozt­a a korábbi párja.

 ?? ??
 ?? ?? 2 és fél év
Beckert 2 és fél évre ítélték adóelkerül­és miatt
Szigorú
A rossz hírű wandsworth­i börtönbe került
2 és fél év Beckert 2 és fél évre ítélték adóelkerül­és miatt Szigorú A rossz hírű wandsworth­i börtönbe került
 ?? ?? Látogató Párja, Lilian már meglátogat­hatta és egy sporttáská­nyi felszerelé­st vitt neki
Látogató Párja, Lilian már meglátogat­hatta és egy sporttáská­nyi felszerelé­st vitt neki
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary