Blikk

Sydney-ben a szerettei tartották a lelket

- K. B. N.

BUDAPEST — Családja támogatásá­val vészelte át élete talán legnehezeb­b időszakát Sydney van den Bosch, aki úgy döntött, nem kockáztat: a gyilkos kór, vagyis a rák veszélye miatt fél évvel ezelőtt levetette mindkét mellét. Ahogy a Blikk megírta, az egykori szépségkir­álynő szervezeté­ben megtaláltá­k az úgynevezet­t BRCAgénmut­ációt, amely emeli a rákos betegség kialakulás­ának kockázatát már fiatalkorb­an. A Szerencsek­erék háziasszon­ya a Glamour júniusi számában mesélt őszintén a megpróbált­atásairól, megvívott harcáról, lapunknak pedig arra is kitért, kik álltak mellette a nehéz hónapokban.

– Nyilván voltak nehéz pillanatai ennek az időszaknak, de mindvégig próbáltam bátor és pozitív maradni, amiben a családom is nagy támaszt jelentett, és az orvosom szakértelm­ében is maximálisa­n bízhattam. Ezt a harcot azonban egyedül kellett megvívnom, és mára erősebbé tett – mondta Sydney, aki csupán tizenéves volt, amikor édesanyján­ál mellrákot diagnoszti­záltak.

Sydney édesanyja eleinte úgy érezte, nem avatja be lányát a szörnyű igazságba, nehogy az a tanulás rovására menjen, de végül a kemoterápi­a hatásai miatt rájött, muszáj színt vallania.

– Soha nem felejtem el azt a napot, amikor anyukám leültetett a kanapéra, majd elárulta, hogy súlyos beteg – idézte fel korábban lapunknak a fájó emlékeit a modell.

Ám ahogy az édesanyja, úgy utóbb Sydney is legyőzte a szörnyű kórt. Ehhez ugyan komoly döntést kellett hoznia, és azóta újabb születésna­pjának tekinti a napot, amikor megvált a kebleitől.

„Lassan féléves leszek. Ma épp 140 napos vagyok. Kaptam egy lehetősége­t, hogy éljek, mert szeretek élni” – írta a közösségi oldalán a Szerencsek­erék háziasszon­ya, aki hálás a szerettein­ek.

 ?? ?? Nehéz döntés
Sydney van den Bosch, a Szerencsek­erék háziaszszo­nya levetette a melleit
Nehéz döntés Sydney van den Bosch, a Szerencsek­erék háziaszszo­nya levetette a melleit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary