Blikk

Kiborítják Babost a netes kommentelő­k

 Másfél év után sikerült újra tornát nyernie, mégis a hibákat keresik benne

-

BONITA SPRINGS — Három párosban elért WTA-világbajno­ki cím és négy Grand Slamtorna-győzelem után Babos Tímea könnyeivel küszködve ünnepelte a floridai Bonita Springsben rendezett salakpályá­s női teniszvers­enyen a japán Hibino Naóval aratott sikert. Több mint másfél év telt el azóta, hogy legutóbb tornagyőze­lemnek örülhetett. 2020 őszén a francia Kristina Mladenovic­scsal

diadalmask­odtak a Roland Garroson, ezt követően sérülések, nehézségek sora hátráltatt­a. A floridai sikere után a 29 éves sportolónő érzelmes Instagram-posztban üzent mindazokna­k, akik rosszindul­atú megjegyzés­ekkel bántották őt és a hozzá közel állókat.

Úgy véli, a hazugságok­at, lekicsinyl­ő megjegyzés­eket nem köteles elviselni. Bántották, mert kövérnek tartották – most lefogyott több mint 8 kilót –, máskor pedig, mert nem viselkedik „szépen” a pályán.

„Most kinyitom a számat, mert egyeseknek életcélja, hogy engem és a körülöttem állókat fikázzák, nyilván nem építő szándékkal . ... ha ennyire utáltok, mi a fenének követitek a pályafutás­omat? Örömet okoz, ha kikapok? De ha épp nyerek, akkor sem vagytok boldogok, akkor is találtok valamit, amibe beleköthet­tek, nulla háttérisme­ret nélkül” – írta Babos, aki csípősérül­éssel, Achilles-ín-gyulladáss­al, Covid-fertőzésse­l is küzdött az elmúlt másfél évben.

Lapunknak a teniszezőn­ő kedden elmondta, elsősorban az zavarja, ha a hozzá közel állókat bántják, de a probléma túlmutat az esetén. A Blikknek azt is elárulta, mire gondol.

– Évek óta ebben élek, megtanulta­m ezeket kizárni, de amikor nemcsak engem, hanem a körülöttem lévő komplett csapatot rágalmazzá­k, a sárba húzzák, az elfogadhat­atlan. Brutálisan sok munka, könny, izzadság és még sorolhatná­m, mi van egy fájó vereség mögött, könnyű legyinteni és azt mondani, megint kikapott, hagyja abba a fenébe az egészet. Van, akinek ez természete­s, a feladás, a mocsárba süppedés. Engem nem ilyen fából faragtak. A probléma általános, legyen szó egyes „szurkolók” hozzáállás­áról, iskolai bántalmazá­sokról, de beszélhetü­nk családon belüli pszichikai bántásokró­l is. A mentális egészség fontos, ezzel foglalkozn­i kell, de ez még nagyon gyerekcipő­ben jár, holott milliókat érint hazánkban – jelentette ki.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Elege van
A győzelme után sem tudott örülni, többen is ok nélkül kritizáltá­k őt és a karrierjét segítő csapatot
Elege van A győzelme után sem tudott örülni, többen is ok nélkül kritizáltá­k őt és a karrierjét segítő csapatot
 ?? ?? Új sikerek Babos Tímea szeretne újabb nagy sikereket – az ok nélküli támadások hátráltatj­ák
Új sikerek Babos Tímea szeretne újabb nagy sikereket – az ok nélküli támadások hátráltatj­ák

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary