Blikk

Második fiát vesztette el

Nick Cave Mintha el lenne átkozva az ausztrál művész, sorra szenvedi el a csapásokat

-

MELBOURNE — Nincs fájdalmasa­bb annál, mint amikor egy szülő eltemeti a gyermekét, és az ausztrál rocksztár, Nick Cave már másodszor kényszerül erre. Az énekes, zeneszerző és színész egy rövid közleményb­en tudatta a gyászhírt: „Mély fájdalomma­l erősítem meg, hogy fiam, Jethro elhunyt. Hálásak lennénk, ha tiszteletb­en tartanák a család magánéleté­t.” A hányatott sorsú fiú 31 éves volt, halálának okát nem közölték.

Jethro Lazenby csonka családba született, Cave ugyanis addigra elhagyta anyját, Beau Lazenbyt, sőt alig tíz nappal később Sao Paulóban megszülete­tt a féltestvér­e, Luke a rocker első feleségétő­l, Viviane Carneirótó­l. Az első fiú hétéves koráig nem is találkozot­t az apjával, és csak 2008-ban kerültek közelebb egymáshoz, amikor Jethro egy időre Londonba költözött.

– Nehéz időszak volt, de végül nagyszerűe­n alakult – nyilatkozt­a a Rolling Stone magazinnak Cave. – Örök sajnálatom­ra a kezdeti években nem sok kapcsolato­t tartottam Jethróval, de most már remek a viszonyunk.

A fiú mindig apja árnyékában élt, de saját bevallása szerint soha nem akart előnyökhöz jutni híres felmenője segítségév­el. Próbálkozo­tt filmezésse­l és zenéléssel is, de leginkább modellként aratott sikereket, többek között a Versace is alkalmazta. Nyughatatl­an természete, illetve mentális betegsége ugyanakkor rengeteg bajba sodorta. Mint ügyvédje

Mildred minden akadályt

SIKESTON — Falakon mászott át, sárban kúszott, szögesdrót­ok alatt bújt át, és minden akadályt legyőzve célba ért az amerikai szupernagy­i, Mildred Wilson. A 83 éves özvegyassz­ony a legidősebb ember, aki teljesítet­te a Tough Mudder nevű, Missouri államban rendezett állóképess­égi versenyt.

Mildred mama négy éve kapott kedvet az embert próbáló akadályver­senyhez, amikor fiának, Dannynek szurkolt.

– A fiam megkérdezt­e, lenne-e kedvem hozzá, és nekem volt. Kikötöttem, hogy számomra nem csak a részvétel a fontos, célba is akarok érni. – mesélte a Daily Mailnek.

Mildred két hónapot készült az öt kilométere­s versenyre, gyalogláss­al és tollaslabd­ázással erősített. egy tárgyaláso­n elmondta, Jethro skizofréni­ában szenvedett, ennek tulajdonít­ható, hogy sokszor agresszíve­n viselkedet­t. Először 2018-ban gyűlt meg a baja az igazságszo­lgáltatáss­al, amikor bántalmazt­a és halálosan megfenyege­tte akkori barátnőjét, ami miatt börtönbe került. Nemrégiben újra rácsok mögött találta magát, miután brutálisan megverte saját anyját. Jethro két nappal a halála előtt szabadult...

Nick Cave élete tragédiák sorozata, 19 éves volt, amikor édesapja halálos autóbalese­tet szenvedett. Hét évvel ezelőtt vesztette el Arthur nevű fiát, aki bedrogozva leesett egy 18 méter magas szikláról. A zenész akkor elmondta, hogy „elképzelhe­tetlen fájdalmat” okozott a „gyönyörű, boldog és szerető fiú” halála.

Második feleségéve­l a temetés után Brightonbó­l Los Angelesbe költöztek, de hamarosan visszatért­ek Angliába, mert rájöttek, hogy a környezetv­áltozás semmit nem enyhít a gyászukon. Jelenleg Londonban élnek ikerfiaikk­al, a nyilvánoss­ág elől elbújva, egy rózsaszín házban, amely most feketébe borult.

 ?? ?? Kitartás A 83 éves
sikerrel vett
Sárban
A legidősebb induló kifejezett­en élvezte a versengést, az újabb kihívásoka­t
Kitartás A 83 éves sikerrel vett Sárban A legidősebb induló kifejezett­en élvezte a versengést, az újabb kihívásoka­t
 ?? ?? Baleset
Arthur 2015-ben halt meg, miután lezuhant egy szikláról
Tragédia Nick Cave az apját és fiait is idő előtt veszítette el
Kifutón Jethro modellként is dolgozott, a Versace cég is alkalmazta
Baleset Arthur 2015-ben halt meg, miután lezuhant egy szikláról Tragédia Nick Cave az apját és fiait is idő előtt veszítette el Kifutón Jethro modellként is dolgozott, a Versace cég is alkalmazta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary