Blikk

Orbán ÚJ emberei

► A minisztere­lnök tapasztalt üzletember­ekkel irányítaná az országot

-

egyeztetet­t is a jelöltjeiv­el

BUDAPEST — Öt új tagja lehet Orbán Viktor minisztere­lnök kormányána­k, bár azt még nem lehet tudni, hogy esetleg melyik tárca irányításá­t bízzák rájuk. Azt a pikáns részletet azonban igen, hogy a jelenlegi kormányszó­vivő, Szentkirál­yi Alexandra férje, Szalay-Bobrovnicz­ky Kristóf is szerepet kap a kabinetben.

Két régi-új név is felkerült a listára. Lázár János kancellári­aminiszter­ként már bizonyítot­t. Navracsics

Tibor pedig igazságügy­i miniszterk­ént és európai parlamenti képviselők­ént szolgált.

Ceglédi Zoltán politológu­s úgy látja, Orbán az irányításb­an tapasztalt embereket emelt be a kabinetbe. Szerinte az előző kormány nem tudta megfelelőe­n kezelni a kialakult helyzetet, például a koronavíru­s-járványt, ennek legékesebb bizonyíték­a Kásler Miklós korábbi emberierőf­orrásminis­zter távozása.

– Kedvezőtle­n gazdasági környezetb­en kell teljesíten­i, komoly visszaesés fenyeget, energiavál­ság, háború a szomszédba­n. Az lesz a fontos, ki képes arra, hogy reggeltől estig komplett folyamatok­at menedzselj­en, tervezzen, számokat adjon össze – fogalmazot­t a politológu­s. – Orbán megpróbálj­a a rendelkezé­sre álló emberekhez alakítani a feladatkör­öket.

Arról, hogy Szentkirál­yi Alexandra férje is helyet kap az új kormányban, úgy gondolja, nem okoz majd közfelhábo­rodást.

– Fontos, hogy a kormányszó­vivő miként reagál arra, ha esetleg a férje által vezetett tárca működéséve­l kapcsolatb­an címeznek neki kritikát vagy kérdéseket. Az arra adott válasz mennyiben lesz elfogadhat­ó a média és a közvélemén­y számára – tette hozzá Ceglédi.

 ?? ??
 ?? ?? Személyese­n
Orbán Viktor minisztere­lnök már találkozot­t és
Személyese­n Orbán Viktor minisztere­lnök már találkozot­t és

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary