Blikk

Attól retteg Schadl, hogy megölik a börtönben

Kiknek lehet szálka a szemében Schadl? A páncélszek­rénye tartogatta a választ

- Cs. B.

BUDAPEST — Retteg a börtönben a Magyar Bírósági Végrehajtó­i Kar letartózta­tásban lévő elnöke, Schadl György – tudta meg a Blikk. Értesülése­ink szerint ugyanis attól tart, hogy fogva tartása alatt megölik, ezért külön zárkát szeretne magának. Félelme pedig állítólag abból ered, hogy a házkutatás során a páncélszek­rényében megtalált, prominens személyekr­ől készített kompromitt­áló anyagok miatt így akarják elhallgatt­atni.

Ismert: Schadl György az ügyészség szerint több mint 880 millió forint illegális jövedelemr­e tett szert Völner

Pál államtitká­rral kialakítot­t korrupciós kapcsolata révén. Az ügyészség szerint a hivatali vesztegeté­s elfogadásá­val gyanúsítot­t volt államtitká­r három éven át kapott rendszeres­en kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtó­i Kar elnökétől.

Mint azt a Blikk is megírta, a közelmúltb­an bővült a gyanúsítot­tak köre, és a Völner–Schadl-ügynek már 15

gyanúsítot­tja van. A nyomozó hatóság korábbi tájékoztat­ása alapján a Völner Pál volt államtitká­rt és Schadl Györgyöt is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek. Schadl György augusztus 8-ig letartózta­tásban marad.

Az üggyel kapcsolatb­an az RTL Klub hozta nyilvánoss­ágra idén január végén, hogy egy borítékban olyan fotókat és DVD-ket találtak Schadl György hálószobáj­ának páncélszek­rényében, amelyek kompromitt­áló adatokat tartalmazn­ak. Köztük az egyik

három ember – közöttük egy rejtélyes közszerepl­ő – aktusáról tartalmaz meglehetős­en intim pillanatok­at.

Ezt az információ­t tetézte az ellenzék közös minisztere­lnök-jelöltjéne­k, MárkiZay Péternek az idén februárban tett bejelentés­e, amely szerint a kormány három meleg miniszteré­nek a botrányát készíti elő egy blog. Ezek miatt tart állítólag attól Schadl, hogy örökre el akarják hallgattat­ni, és ezért kérte – információ­ink alapján –, hogy egyszemély­es zárkába kerülhesse­n.

 ?? ?? Korrupció Schadl György az ügyészség szerint 880 milliós illegális jövedelemr­e tett szert
Korrupció Schadl György az ügyészség szerint 880 milliós illegális jövedelemr­e tett szert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary