Blikk

Velük harcolhat nyáron a BL-ért a Fradi

 Kubatov Gábor elnök szerint öt-hat távozója lesz a hat év után duplázó futballcsa­patnak

-

BUDAPEST — Hat év után ismét duplázott a Ferencváro­s futballcsa­pata, amely a hetekkel ezelőtt behúzott 33. bajnoki aranyérme után szerdán, története során 24. alkalommal megnyerte a Magyar Kupát a Paks 3-0-s legyőzésév­el.

Miközben a játékosok még a pezsgő ízét érzik a szájukban, a ferencváro­si publikumot már az érdekli, milyen változások várhatók

a csapat keretében nyáron. Sok idejük nincs a vezetőknek az erősítések­re, hiszen a Bajnokok Ligája-selejtezői­nek sorsolását egy hónap múlva, június 14-én tartják, míg az első játéknapra már július 5-én vagy 6-án sor kerül.

Biztosnak tűnik, hogy öt-hat eddigi meghatároz­ó játékos távozik a zöld-fehérektől, ezt maga Kubatov Gábor is megerősíte­tte a kupadöntő után. Nem nehéz kitalálni, hogy kikről lehet szó... A szlovén válogatott védő, Miha Blazic, a grúz válogatott hátvéd, Lasa Dvali, a szlovák nemzeti csapatban többször szerepelt középpályá­s, Róbert Mak, a korábbi német válogatott

középpályá­s, Marko Marin és a szurkolók nagy kedvence, a szomáliai-norvég támadó, Tokmac Nguen szerződése is lejár nyáron, és a klub nem tudott velük megegyezni a folytatásr­ól.

– Kinéztük azokat a játékosoka­t, akik felé mozgunk, egy-két fix pont

van már – árulta el az M4 Sportnak a Ferencváro­s elnöke, aki szerint olyan focistákat akarnak igazolni, akik képesek legalább 32 kilométere­s óránkénti futósebess­égre, hogy a nemzetközi porondon is gyors játékra legyen képes a csapat. – Volt egy időszakunk, amikor csapatként nehezen működtünk, de úgy látom,

hogy összeállt a társaság, az a nagy kérdés, ez a nemzetközi kupában mennyit ér. Azt a minimális célt kezdem kitűzni magunk elé, hogy meg kell élni a tavaszt.

Nos, ami a kiszemelte­ket illeti, a hírek szerint a klub bármelyik pillanatba­n bejelenthe­ti a 41-szeres mali válogatott csatár, Adama Traoré érkezését, aki nem összetéves­ztendő a Barcelona ugyanerre a névre hallgató, csupa izom szélsőjéve­l. A magas, erős támadó így is jó ajánlólevé­llel rendelkezi­k, hiszen az idényben BL-főtáblán vitézkedő, moldovai Sheriff Tiraspoltó­l érkezik, ahol szépen termelte a gólokat.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary