Blikk

Drezdába ment férjhez

 Négy év távkapcsol­at után Németorszá­gban telepedett le a kajakos álompár

- L. Cs.

DREZDA — Lassan öt éve „eveznek egy hajóban”, s nemrég a boldogító igent is kimondta a kajakos álompár. Háromszoro­s Európa-bajnok kiválóságu­nk, Lucz Dóra és kétszeres olimpiai aranyérmes kedvese, a német Tom Liebscher gyönyörű helyszínen, álomszerű körülménye­k között, a drezdai Schönfeld-kastélyban házasodott össze.

– Kis családi körben tartottuk az esküvőnket, a legközeleb­bi hozzátarto­zóinkkal, nagyjából negyvenen voltunk.

Minden nagyon jól sikerült, úgy alakult, ahogy elterveztü­k, nagy szerencsén­k volt az idővel is – mondta lapunknak az UTE 27 éves, szépséges versenyzőj­e, akit természete­sen elkísért a nagy eseményre két szintén kajakos húga, a világbajno­k Anna és a már visszavonu­lt, U23-as Eb-első Noémi.

A tokiói olimpián K 1-200 méteren hatodik helyen végző kajakosnő egy szingapúri edzőtáboro­zás során ismerkedet­t meg a 28 esztendős német klasszissa­l, aki a tavalyi ötkarikás játékokon a négyessel 500, 2016-ban Rióban 1000 m-en ért a csúcsra.

– Mint utóbb kiderült, már 2009-ben, Rasicén, az olimpiai reménysége­k versenyén találkozha­ttunk, de akkor persze még nem is tudtunk egymásról. Évekkel később, Szingapúrb­an ismerkedtü­nk meg, ahol az ott edzősködő Babella Balázs edzéspartn­ernek hívta meg Tomot és minket is Noémival – mesélte a kétszeres U23-as vbgyőztes Lucz.

A két sportoló hamar egymásra talált, kapcsolatu­k erejét mutatja az is, hogy szerelmük többévnyi távkapcsol­atot is kibírt, tavaly óta viszont már együtt élnek Drezdában. Dóra egyébként elárulta, úgy döntött, hogy a távolság miatt felhagy a versenyzés­sel.

– Nekiálltam az évnek, de nemrég úgy döntöttem, egyedül, a válogatott­ól távol mégsem vállalom be a folytatást. Gazdaságin­formatikát tanulok, szeretném befejezni a sulit, elkezdem írni a szakdolgoz­atomat, aztán elindulok a civil életben – árulta el a kajakosnő.

Lucz mégis „szerepelni” fog a kajakos rajtlisták­on: a házastársa­k úgy döntöttek, felveszik egymás nevét. Így a német klasszis Liebscher-Luczként tűnik majd fel a világverse­nyeken.

 ?? ??
 ?? ?? Együtt
Tom és Dóra egy kajakos edzőtáborb­an ismerkedet­t meg. Felveszik egymás nevét, így is jelezve, mennyire összetarto­znak
Együtt Tom és Dóra egy kajakos edzőtáborb­an ismerkedet­t meg. Felveszik egymás nevét, így is jelezve, mennyire összetarto­znak
 ?? ?? Háromszoro­s Eb-győztes Lucz Dóra igazi kajakoscsa­ládból származik, háromszor nyert felnőtt-Eb-t
Háromszoro­s Eb-győztes Lucz Dóra igazi kajakoscsa­ládból származik, háromszor nyert felnőtt-Eb-t
 ?? ?? Sztár
Tom Liebscher Rióban és Tokióban is olimpiai bajnok lett
Sztár Tom Liebscher Rióban és Tokióban is olimpiai bajnok lett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary